Haşmet Babaoğlu

Haşmet Babaoğlu

Beşiktaş’ın tek sorunu savunma

Beşiktaş’ın tek sorunu savunma

Sezon başından beri maçlara baktığımız zaman " 3 büyüklerin" ciddi anlamda savunmalarında sıkıntı var. Takımlar bu sezona çok kötü savunmalarla girdiler. Böyle giderse 3 puan alabilmek için golcülerin her maçtan birkaç gol çıkarması gerekiyor.

Beşiktaş'ın da savunmasında ciddi sorunlar var. Schuster, Beşiktaş savunmasını ileride kuruyor. Çünkü Schuter böyle istiyor. Schuster'in düşüncesi, takım hücuma kalkıp rakip sahada arka arkaya gol aradığı zamanlarda bile Beşiktaş savunmasının ileride olması gerektiği yönünde. Böyle bir durumda da rakip takım hızlı bir atağa çıktığı anda Beşiktaş savunmasının göbeğinde de Ferrari –Zapo ikilisi oynarsa Beşiktaş'ın problem yaşamaması düşünülemez. Sezon sonuna kadar bu sorun yaşanacaktır. Schuster savunmayı ileride kursun ama İbrahim Toraman'ın forma girmesi lazım. Çünkü İbrahim Toraman, Ferrari ve Zapo'ya göre daha geniş alanda hareketli ve de adam kovalayabilen birisi. Bence Ferrari'nin görev yaptığı bir Beşiktaş savunmasında tehlike yaşanmaya devam eder. Bu kadar basit. Bir de Beşiktaş'ta hücumda savunma çok zayıf. Mesela, Fenerbahçe'de Niang hücumda savunma yapmaya başlayacak ve bu da Fenerbahçe'nin kazancı olacak. Ama Beşiktaş'ta böyle bir eksiklik var. Aurelio'nun oynadığı her maçta erken bölgede savunma yapması Beşiktaş'a katkı sağlar.

Necip ve Ernst'in yaptığı katkıyı görüyoruz. Bir de Aurelio katılırsa daha iyi olacak. Ama Aurelio Necip'i keserse işte o zaman çok üzülürüm… Çünkü Necip'in Beşiktaş için ayrı bir yeri var. Hem başarılı hem de Beşiktaş'ın kendi yetiştirdiği bir futbolcu. Aurelio, Necip'i kesmemeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haşmet Babaoğlu Arşivi