Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Alnından öpüyorum Van Buyten!

Alnından öpüyorum Van Buyten!

Kazandığımız takdirde Almanya'nın en ciddi rakibi biz olacaktık. Belçika'da yetenekli, iyi takımlarda oynayan oyuncular var, saygı duyulacak bir rakip ama bunu oyuna abartarak yansıtırsan korkuya girer.
Uzun yıllardır orta sahada savunma yükünü çeken Emre-Selçuk-Aurelio ile başlarsan ve önündeki üçlüde sağ açık Hamit oynarsa, Hamit'i Hamit yapan özelliğinden yararlanamayız. Hamit neden Bayern Münih ve Milli Takım'da oynuyor? En önemli özelliği iyi bir orta oyuncusu olması, hücumlarda yüzü dönük kaleye gidip vurup gol yapması. Ama ilk yarıda olduğu gibi Hamit'i Belçika'nın sol beki Vermaelen'in kucağına verirsen silinir gider.
İlk yarıda bizim gol atma şansımız, Arda'nın mucizesine ve ceza sahası dışından 20-25 metreden vurulacak toplara kalmıştı. 28. dakikada Van Buyten'in kafasından yediğimiz gol, bizim için şans oldu. Van Buyten'i alnından öpüyorum, iyi ki de bize golü attı. Böylece devre arasında maçı çevirme adına bir oyuncu ve sistem değişikliği yaptık.

SEMİH DEĞİŞTİRDİ
Bu bir oyuncu (Semih Şentürk) santrfor oynamasını bilmesinin dışında, sistemin 4-3- 3'ten 4-2-3-1'e dönmesine sağladı. İlk yarı defansta rahatsız olmayan Belçika, bir anda Tuncay'ın iyi oynamasa da agresif koşuları, Hamit'in geriye gelip topla oynaması, Emre'nin hücuma çıkışları ve böylece iki bekimizin oyuna katılmalarıyla zor anlar yaşadı.
İki golümüz de kenar beklerin (İsmail Köybaşı&Gökhan Gönül) ortasından geldi, Semih'in golünün ortasını da yine kanattan Hamit yaptı. Yani rakip takımın dengesi bozulduğu gibi sinirleri de bozuldu ki, Kompany oyundan atıldı.
Maçtan çıkaracağımız bir önemli ders de artık Avrupa arenasında duran toplarda alan savunması yapılıyor. Dün Belçika bunu yaptı, duran toptan bize gol izni vermedi.
Ancak biz ısrarla adam markajı uyguluyoruz ve başarılı olamayıp kalemizde iki gol görüyoruz. Tabii ki kaleci Onur'un daha konsantre olup, yan toplara daha iyi çıkması lazım, bu da ayrı...

1,5 FORVET 40 YIL ÖNCEYDİ!
Milli Takımımız'ın ikinci yarıda attığı üç gol de sürpriz değil. Çünkü biz hücum takımıyız. Elbette hücum yaparken savunmayı da geliştirmeliyiz. Ancak dün ilk yarıdaki gibi 1 buçuk forvetle (Arda+Tuncay) sahaya çıkacak bir takım hiç değiliz, o 40 yıl öncede kaldı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi