İbrahim Karagül

İbrahim Karagül

Öldürmek istiyorsanız işinizi kolaylaştırayım!

Öldürmek istiyorsanız işinizi kolaylaştırayım!

“Taksim'de bomba patlatıp elli kişiyi öldürme” senaryosuna benzer bir çılgın senaryo, belki de onların deyimiyle “beyin jimnastiği” bu sefer Rusya lideri Vladimir Putin için senaryolaştırılmış. Ama bu daha tehlikeli. Biri sadece Türkiye'deki iç siyasi iktidar kavgasına yönelik bir senaryoydu. Şimdiki görünüşte Rusya'nın geleceğine, temelde ise dünyanın geleceğine ilişkin bir tuhaf deneme.

Bugün muhtemelen bütün gazetelerde göreceksiniz. ABD'nin o çok ünlü düşünce kuruluşlarından Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS), Putin'in 23 gün sonra öldürüleceğini öngörmüş. “Rusya'nın alternatif geleceği” başlığı ile hazırlandığı söylenen rapordaki skandallar şöyle: “Başkan Putin 7 Ocak'ta Kurtarıcı İsa Kilisesi'nde düzenlenen ayinden çıkarken suikast düzenlenecek. Katil yakalanamayacak ve Rusya büyük bir kaosa sürüklenecek. Rusya piyasaları çökecek. Büyük gösteriler ve yürüyüşler yapılmaya başlayacak. 20 Ocak'ta da olağanüstü hal ilan edecek. Yönetime eski KGB kökenli Igor Sechin, Sergey Ivanov ve Nikolay Patrushev gelecek…. “Öteki Rusya Hareketi”nin liderlerinden Boris Nemtsov ülkeyi kurtaracak. Petrol şirketi Yukos'un eski sahibi oligark Mihail Hodorkovski serbest bırakılacak.”

Aptallık mı, çılgınlık mı, uçukluk mu, senaryo mu, ABD yönetici elitinin bilinçaltında yatan şey mi, sahtekarlık mı bilmiyorum. Böyle bir senaryonun gerçekte hazırlandığından emin olmak da istemiyorum. “Bu bir şaka olmalı” demekten başka cümle kurmakta zorlanıyorum.

Aynı senaryoyu ben yazsam Yeni Şafak beni aynı gün kapının önüne koyardı herhalde. Bu köşenin okuyucuları ise beni maskaraya çevirirdi.

Ancak Putin'in tasfiye ettiği ABD/İsrail destekli sermaye grubunun önünün açılmasına işaret etmesi bazı şeyleri dikkate almama neden oluyor. Özellikle de Deli Petro'dan sonra Rusya'nın en önemli lideri kabul edilen Putin'in küresel satranç tahtasındaki ölümcül hamlelerini, yani tek kutuplu ABD hegemonyasına karşı oyun bozucu çıkışlarını düşününce “neden olmasın” diyorum.

Haber iki konuyu aklıma getirdi. Birincisi şu meşhur Hudson tartışması. Hani ABD'nin bu ünlü düşünce kuruluşunda toplanan “Türkiye uzmanları” bu ülkenin geleceğine ilişkin tartıştıkları senaryo. 22 Temmuz seçimleri öncesi Türkiye'nin önüne koydukları karanlık senaryo. Seçimler şaşırtıcı bir şekilde AK Parti'nin üstün zaferiyle sonuçlandı. He gariptir, korkular tersini umuda, normalleşmeye, sükunete terketti. Onlar bu ülkenin geleceğini “İstanbul'da bomba patlasa ve elli kişi ölse ne olurdu” ve “PKK liderleri yakalanıp Türkiye'ye verilirse AK Parti güç kazanır, bu nedenle yakalanmamalı” gibi utanç verici başlıklar altında tartışmışlardı.

İkincisi ise daha fantastik! ABD Başkanı George W. Bush'un 2007'de Chicago'da suikasta kurban gidişini anlatan “Başkan'ın Ölümü” adlı film. Bush'un Chicago'da bir otelde konuşması sonrasında bina önündeki savaş karşıtı gösteride bir keskin nişancı tarafından vurulmasını işliyor. Filme göre Bush bu yıl öldürülecek! “Gerçek bir suikastı tetikleyebilir. Bush'a karşı yoğun duygular var. Film, akıllara başka şeyler sokabilir” gerekçeleriyle yoğun eleştiri almıştı. Şimdi gerçeklere dönelim:

Ama bence gerçekten Rusya lideri öldürülmeli! ABD için, ABD ile birlikte dünyayı fethe çıkanlar için, yeryüzü imparatorluğu kurma hayaliyle yanıp tutuşanlar için ortadan kaldırılmalı.

Rusya'yı ikinci kez parçalanmaktan kurtarıp yeniden ayağa kaldırdığı, dünyanın önemli aktörü haline getirdiği için öldürülmeli! Kaynaklarını etkin biçimde kullandırdığı için, sömürülmesine izin vermediği için, Sibirya ve Hazar çevresindeki Batı projelerini sabote ettiği için öldürülmeli.

Enerji kartını ABD ve Avrupa'yı dize getirmede kullandığı için öldürülmeli. Gazprom imparatorluğu ile enerji tekeli oluşturduğu için, petrol ve doğalgaz üreten ülkelerle ittifak kurup gücüne güç kattığı için öldürülmeli.

İslam dünyası ile yakınlaştığı için, İKÖ'ye gözlemci üyelik istediği için, bölgede ABD'ye alternatif girişimlerde bulunduğu için, Güney Asya'dan Afrika derinliklerine kadar etkisini artırdığı için, Suriye'de deniz üssü kurduğu için, İran'a arka çıktığı için öldürülmeli!

Çin ile “tek kutuplu dünya” projesine meydan okuduğu için öldürülmeli! ABD Doları'na savaş açtığı için, enerji ticaretini dolarla yapmak istemediği için, Batı'nın hoşuna gitmeyecek ekonomik atılımlar içinde olduğu için öldürülmeli.

ABD ve İsrail destekli oligarkları, sermayi birikimini tasfiye ettiği için, İngiltere ile kriz yaşadığı için, son olarak British Counsel'ın bütün faaliyetlerini yasakladığı için, İngiliz istihbaratını ülkeyi parçalamaya çalışmakla suçladığı için, kadife devrimlerle sarsılmadığı için, “Büyük Oyun”u Akdeniz'e taşıdığı için öldürülmeli!

O bir Çar, bir demokrasi düşmanı, otoriter bir lider, Rus imparatorluğunu yeniden kurmaya çalışan biri. ABD'nin bütün oyunlarını sabote ediyor. ABD destekli kuruluşların demokrasi çalışmalarını yasaklıyor. Evet o bir demokrasi düşmanı. Ama nedense bu demokrasi sermaye ve enerji kaynaklarının kimin yöneteceğiyle çok sıkı ilişki içinde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Karagül Arşivi