Resul Tosun

Resul Tosun

"Yollarına gül dökeyim"

"Yollarına gül dökeyim"

Başbakanın referandum sürecinde kurduğu en güzel cümlelerden biri belki de en güzeli, "Sorunu çöz, yollarına gül dökeyim." cümlesiydi.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorunuyla ilgili çözüm vaadi üzerine kurmuştu bu cümleyi.

Kılıçdaroğlu'nun belediye başkan adaylığından bu yana CHP söylemleriyle pek bağdaşmayan ama isabetli olan bir hayli yaklaşımına şahit olduk.

Darbelere karşı söylemi, 27 Nisan'daki tavırlarının yanlış olduğunu itirafı, İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinden başörtüsü sorununa kadar itiraz edemeyeceğimiz söylemleri oldu.

Her ne kadar partinin politikaları bu söylemlerin aksi istikametinde seyrettiyse de Kılıçdaroğlu artık genel başkan olduğu için siyaseten bile söylemiş olsa başörtüsü sorunun varlığını kabul etmesi bile CHP için çok büyük bir gelişmedir.

Samimi olmasa bile bu aşamadan sonra CHP'nin başörtüsü sorunun çözümüne artık eskisi gibi katı bir şekilde karşı çıkmayacağı ihtimal dahilindedir.

Kılıçdaroğlu'unun genel başkanlık süresi ne kadardır belli değil. Eski genel başkanın kurultay talep etmesi bile olağan dışı bir gelişmedir.

Ama şimdi genel başkanlığı Türkiye için bir fırsattır.

Kılıçdaroğlu, partisini halka açmaya niyetli görünüyor. Statükoculuğun partisine ne kadar zarar verdiğini bence görüyor. Referandumda çıkan yüzde 42'lik oran her ne kadar paylaşılamıyor olsa da bu oranın aslan payının CHP'ye ait olduğu inkar edilemez. Bence çok büyük bir orandır ve Kılıçdaroğlu'nun payı büyüktür.

Lider koltuğunda oturmanın verdiği heyecan ile hakarete varacak kimi kelimeler sarf etmişse de makul çizgiye gelmesi Baykal'a göre çok daha imkan dahilindedir, öyle bir kişilik sergilemiştir/sergilemektedir.

Bence yollarına gül dökmenin çareleri aranmalıdır.

İktidar partisi Kılıçdaroğlu'nun açtığı kapıyı aralamalı, gerilim politikalarından uzak bir şekilde yollarına gül dökecek çalışmayı başlatmalıdır.

Kılıçdaroğlu yeni anayasa için bile uzlaşmaya hazır olduğunu ilan ettiğine göre başörtüsü sorununu çözmede görüşülüp tartışılacak ve sonuç alınacak bir zemini kendisi hazırlamıştır. Rahibe afişini asanları disipline sevk etmek bile yeni CHP yönetiminin soruna yaklaşımının olumlu olduğunu göstermektedir.

Bu ülkenin en önemli sorunlarından birini teşkil eden başörtüsü yasağının en makul çözümü CHP ile varılacak mutabakat ile mümkündür. Çünkü bu yasağın mimarı da yürütücüsü de CHP zihniyetidir. CHP bunun partisine verdiği zararı artık idrak etmiştir.

Tahrik ederek değil ama uzlaşarak bu sorundan artık kurtulmamız lazım.

CHP'nin bu konudaki olumlu tavrı –Ali Bulaç bile oy vaat ettiğine göre- ona oy kazandıracaktır bunda şüphe yok.

Sorun çözülsün de varsın CHP oy kazansın.

Bizi dünyaya rezil eden bu insanlık dışı sorundan kurtulalım da varsın CHP güçlensin.

Hanımlarımızın, kızlarımızın yaşadığı bu arkaik uygulama bitsin de varsın CHP oy toplasın.

Evet sorunun çözümüne katkı sağlasın yollarına gül dökelim.

Vallahi de dökelim billahi de dökelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Resul Tosun Arşivi