Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

İstanbul'un ruh ikizleri...

İstanbul'un ruh ikizleri...

Galatasaray da Beşiktaş gibi... Hemen hemen aynı sorunları yaşıyor. İnanılmaz kolay, inanılmaz komik ve tuhaf goller yiyorlar. Dün geceye bakıyoruz, Galatasaray savunmasının arkasına atılan her top ya gol oldu; ya da pozisyon doğdu. Ve Galatasaray bu tür golleri sezon başından beri yiyor. Avrupa'da yiyor; Türkiye'de yiyor. Büyük takımlardan yiyor; küçük takımlardan yiyor. Ama hiçkimse Galatasaray'a takım savunması nasıl yapılır, öğretmiyor. Bu görev de pek tabii ki Frank Rijkaard'ın. Dün gece Galatasaray seyircisi tarafından bir ara istifaya davet edilen sözde Galatasaray teknik direktörünün.
Baros dışında ne yaptığını bilen bir Galatasaraylı oyuncu yok. Büyük paraya ve büyük umutlarla alınan Misimoviç tam bir hayal kırıklığı... Diğerleri farklı mı? Pino diye bir futbolcuda yabancı hakkı kullanılmış, sıradan bir futbolcu. Bonservisleri yok diye alınan yerlilerin katkıları ortada. Galatasaray'ın camiasını, futbolseveri alıştırdığı kadro kalitesinin yüksek olduğu günlerde bu düzeydeki isimlerin transferini geçin, Florya'ya gezmeye gelmeleri bile mümkün değildi.

UFUK AMATÖRCE ATILDI
Baros atıyor; Galatasaray yiyor demiştik. İkinci yarıda maç 3-1 iken, Galatasaray kalecisini anlamak mümkün değil. Niye oyundan atılıyorsun? Haftaya Fenerbahçe maçı var. Ve kaleci Ufuk Kadıköy'de olmayacak. Maç berabereyken böyle bir karşı karşıya pozisyonda Ufuk'un atılmasını anlayabiliriz. Ama dün gece Ufuk tam bir amatörlük yaptı.
Galatasaray, kötü oynuyor ve kötü maçlar kaybediyor. Ama en önemlisi ne futbolcuda ne de teknik heyette en ufak bir elektrik yok. Galatasaray geleceğe umutla bakamıyor. Ve bunun en büyük sorumlusu da kenarda oturuyor.
Adnan Polat'ın bir sözü var: "Şartlar ne olursa olsun Frank Rijkaard ile devam edeceğiz." Bakalım yönetim hocasının arkasında daha ne kadar durabilecek?
Maçın hakemine ilk golde büyük tepki oldu. İtirazın sebebi de serbest vuruş kullanılırken topun durmadığı yönündeydi. Oysa ki defalarca baktık; top tüm dünyadaki uygulamada olduğu kadar nizamiydi. Ayrıca Ufuk'a gösterdiği kırmızı kart da tartışmasız doğru bir karardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi