Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Maçın reçetesinde gol yazar

Maçın reçetesinde gol yazar

Galatasaray-Beşiktaş maçında iki hocanın da eli kolu bağlı. Sakatları çok, golcüleri yok, moralleri sıfıra yakın. Puan cetvelindeki konumları ise kritik. Kim kaybederse yönetimleri zora girer. Onun için de bu maç kazanmak üzerine kurulur. Kazanmanın yolu da golden geçer.

Maç öncesi iki takımın da röntgeni söyle;

Hagi ve Schuster


Hagi yenilmeyi kabul etmeyen bir hoca, atak oynayacak. Taviz vermez tavrı, takımını gayrete getiriyor. Hagi, puan cetvelinden çok Polat Yönetimi için oynayacak.

Schuster; takımını kendine inandıramadı. Beşiktaş'ın oyun tarzı 'aksak semai'. Schuster'in yenilmemek duygusu takıma da yansırsa stres yaşarlar.

Galatasaray'ın eksileri


Orta sahadan olgun atak başlatılamıyor. Arda'nın olmaması sol kanadı zayıflatıyor. Kalesi güvensiz. Servet saatli bomba! Takım sonlara doğru yavaşlıyor.

Beşiktaş'ın eksileri


Takım oyununda zaafları çok. Orta sahası rakibe kendini kabul ettiremiyor. Q7'nin olmaması ciddi handikap. Golcüsü çok dağınık.

Galatasaray'ın artıları


Takım halinde sahaya yayılıyor. Topa hükmeden oyuncuları daha fazla. Elano, Kewell, Neill, oynarsa Baroş, Pino etkili oyuncular. Çok pozisyon yaratıyorlar.

Beşiktaş'ın artıları


Guti gerçek bir virtuoz. Ölü topa bile hayat veriyor. Takımın fizik gücü ve mücadele arzusu daha fazla. 90+lara kadar rakibi eziyor.

Hagi'nin savunması


Holosko, Tabata ve Nobre'yi kısa ve uzun paslarla gol yollarına sokacak Guti'ye oyun alanı bırakmamak gerek. Lorik bu işi yapabilir ama çok da faul yapar. Dikkat!

Schuster'in savunması


Pino ve (Baroş)u göz hapsinde tutmalı. Toraman-Ersanlı oynak savunması pozisyon hatası yapmamalı. Necip ve Fink bu ikilinin arasına girerek sıkı kademe yapmalıdır.

Galatasaray nasıl gol atar?


Pino çok çabuk ve şutör. Uzaktan da çakıyor. Rakibi göbekten deler. Onu ve Baroş'u kolay tutamazlar. Kewell ve Elano da onların boşalttığı alanlara kayarsa Hagi golü kolay bulur.

Beşiktaş nasıl gol atar?


Guti'yi anlamak golü kapalı gözle bulmak demek. Kadroda Guti'yi anlayacak oyuncu sayısı oldukça az. Nobre ve Holosko çok dağınık. Guti'yi anlayacak oyuncu Tabata'dır.

Sonuç

;

Hagi ve Schuster; ilk 11'lerinden çok maç içinde yapacakları değişikliklerle maça damgalarını vurur. Kalecilerin performansı sonucu belirler. İyi olan maçı kopartır.

Galatasaray % 80 avantajlıdır. Üç puanı alır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi