Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ordo ab chao, “Mümkünlü”de her şey mümkün!

Ordo ab chao, “Mümkünlü”de her şey mümkün!

Tuncay Güney nerede? Ölmüş olabilir mi? Bir anda ortadan kaybolmuş da.. Ya da Wikileaks’çilere katılmış olabilir mi? “Mümkünlü”de her şey mümkün..
Kimi Amerikalılar ve bir kısım MOSSAD ajanları bu işi sevmişe benziyor.. “Tanrıyı kıyamete zorlamak için bir fırsat” çıkmış oldu kendilerine(!?) Bu arada “patron” tutuklandı.. Şantaj gerçekleşecek mi göreceğiz. Hani şu hayati öneme sahip belgeler ve global sermayeye karşı “açıklamakla tehdit ettiği” dosya! Yoksa perde gerisinde derin bir mutabakat mı gerçekleşecek!
Yıpratmak istediğin kişi hakkında elindeki bilgi ve belgeleri, iddialar ve iftiralarla karıştırır, üç taşırım pişirirsin, olur bu iş.. Maliyeti düşük, gümbürtüsü büyük işler bunlar.. Cyber City’nin Cyber Ajanları.. Cyber City’nin, Cyber Teröristleri böyle işler de çeviriyorlar..
Cyber teröristler, hacker’lar olarak biliniyorlardı. City’leri çökertip, kendi sloganlarını yazıyorlardı ekranlara. Cyber teröristlere karşı bir sürü firewall, anti virüs, anti spamlarla koruma kalkanları oluşturulmuştu..
Cyber teröristler, sisteme sızıp “hack”lamıyorlar hedeflerini.. Bana sorarsanız Wikileaks’çiler cyber terör timleri için ilham kaynağı olacak.. Sonuçta, rüzgar ekenler fırtına biçecekler.
ABD, İsrail elindeki bilgilere bakıp, kimsenin kendileri ile baş edemeyeceğini düşünseler de, görecekler ki, karıncalar fili yiyip tüketecekler.. “Karınca filden büyüktür” diye yazacak tarih..
Wikileaks sitesinin, “Bize destek vermek için bilgisayarınıza indirin” diye yayınladığı “Duvar Kağıdı / Wallpaper” fotoğrafları arasında yer alan Atatürk fotoğrafının yer aldığı galeriden Guantanamo, Afganistan Savaşı, JF Kennedy suikastı, cinayetler, banka krizleri gibi skandalların belgelerinin yer aldığı odaya giriyor. Burada ABD eski Başkanı Nixon ile rafta duran bir Atatürk fotoğrafı göze çarpıyor. Dahası da var, altta bir nargile ve Erke dönengeci!
İşin daha da ilginç yanı, fotoğrafı büyüterek detaylı incelediğimizde başka bir ayrıntı dikkat çekiyor. Fotoğrafın sağ alt köşesinde “Design by Agents of Chaos” yani Yunanistan’daki anarşist topluluk “Kaosun elçileri”nin imzası yer alıyor.
Kendilerini “kapitalizmin düşmanı” ilan eden ve “Siyasetin maskesini düşüreceğiz” diyen grubun Wikileaks ile bağlantısı ise Wikileaks adına sitenin reklam kampanyalarını yürütüyor olmaları. Yani komşudan anarşist bir grup da Wikileaks’in çözüm ortağı.. Wikileaks’in arkasındaki güçler yarın bu işten vazgeçseler bile, bu mirası kendileri için misyon edinen gönüllülerle baş edemeyecekler diye düşünüyorum.. Ve bu iş sonuçta bir bumerang gibi dönüp-dolaşıp küresel hegemonik güçlerin başına bela olacaktır.. Erke dönengecini bilmem ama, mesela kaosun acentalığına soyunan Yunanlı anarşistler, Mustafa Kemal meselesine bir el atarlarsa Türkiye’de işler epey karışır.. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı birçok konudaki resmi tarih berhava olur. Ne CHP kalır, ne de Kemalizm.. Bakarsınız İsmet Paşa’nın soyağacı, Mustafa Kemal’in soyağacı, vasiyeti, Genelkurmay’da olduğu ileri sürülen İncil kopyaları ile ilgili bilgiler de sızar bu kaynaktan.
Ordo ab chao! Kaostan doğan düzen.. Kosmozda karmaşa değil düzen vardır. Her düzenden önce kargaşa.. Yani sular bulanmadan durulmayacak..
Sanırım ABD ve İngiltere de buna ses çıkartmaz..
Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz. Çünkü “Mümkünlü’de her şey mümkün”. Burası, yani dünya, burada her şey mümkün..
Bilim insanları bugüne kadar, diğer gezegenlerde hayatın temel unsurları olarak kabul edilen “karbon, hidrojen, azot, oksijen, fosfor ve kükürt” arıyorlardı. Ama NASA öldürücü bir zehir olan arsenikte yaşayan yeni bir bakteri buldu..
Bildik Wikileaks’le baş etmek bana imkansız gözükmüyor. İmkansız olan, bu yapıyı örnek alarak, ulusal çapta başlayıp, global network’e kendi ülkeleri ile ilgili bilgi sızdıracak olan küçük gruplarla baş etmek.. Sokaktaki insanları en çok yoracak olan da doğacak bilgi kirliliği. Hepsinden daha önemlisi, artık siyasetin daha çok şeffaflaşacağı.. Öğreneceğimiz şey ise, birçok ülkenin yönetiminin umulan ölçüde temiz olmadığı..
Otoriter ya da hegemonik, emperyal güçlerin arka bahçelerindeki cinayetlerin ve vurgunların ortaya çıkması ile siyaset ve iş dünyasında yaşanması muhtemel depremin dünyada sebeb olacağı çalkantı, domino etkisi ile global bir krizi tetikleyebilir. Sanırım zaten birileri de bunu istiyor. İşler karışsın ki, “Tanrı sürece müdahale etmek zorunda kalsın”. Yani (Haşa) Tanrıyı kıyamete zorlasınlar. Mehdi-Mesih, kim gelecekse gelsin!.. Yani, birileri Deccal’e davetiye çıkarsın..
Wikileaks böyle bir projenin ürünü olabilir mi?
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi