Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

AKP’YE KARŞI ADP

AKP’YE KARŞI ADP

“Bizans’ı Bizans oyunları yıktı” derler. “Kahpe Bizans!” adı da oradan geliyor..
Ankara da az değil hani.. Ankara’da ne oyunlar oynanıyor ama..
Ankara, bir zamanlar Tunus için ilham kaynağı olmuştu.. Tunus Tunus olalı 2 cumhurbaşkanı gördü. Bir Habib Bugiba, bir de b. Ali. İkisi de Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü, CHP’nin tek parti dönemini, darbecileri örnek aldı. B. Ali buna bir de BÇG’yi, Balyoz’u ekledi.. Ve olan oldu.
Tunus’u ziyaret edenlerin Tunus hakkında anlattıkları ilginç “Tunus Laik Cumhuriyet. Devlet başkanları Zeynel Abidin, Atatürk hayranı. Mohammad Borguiba’da turlarken caddeden ayrılan bir sokak dikkatimi çekiyor: “Rue du Mustafa Kemal Ataturk” Bunlar da muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakta bizim tekniği kullanıyorlar. Okullarda, resmi dairelerde tesettür yasak! Halk İslam’dan epey uzaklaştırılmış.” Ülkede birçok cami kapalı. Turist bölgelerde namaz kılmak için cami bulmak yarım saati aşabiliyor.
Vatan’daki bir yazarın anlattığına göre Canan Hanım Tunus’lu kadınların Türk kadınlarından daha ileri olduklarını vurgulamış ve demiş ki: “Dünya Ekonomik Forumu’nun 2008 Kadının Statüsü Raporu’nda da bu görülüyor. 10 yıl önce biri ‘Kadın haklarını Tunus’tan öğreneceksiniz’ dese, inanmazdım. Ama o hale düştük.”
BÇG’nin hayal ettiği ülke böyle bir ülke olsa gerek. Balyozcular da iktidara gelseydi, Çetin Doğan da yeni b. Ali olurdu herhalde.. CHP’nin “hayal ettiği ülke” de Tunus gibi olsa gerek.. Tunus diktatörü, CHP’nin hayalini kuruyordu. CHP onlar için bir bakıma rol modeldi.. Bugünkü CHP de b. Ali rejiminin hayalini kuruyor olsa gerek. Canan Arıtman da bunu söylüyor zaten.. Nur Serter bu ekipten. Ya da ÇYDD, ADD de aynı hayali kurmuyor muydu, Türkiye’nin geleceği adına?.
Ergenekon’un avukatlığına soyunan CHP, MHP ve DP’liler, şimdi Balyoz ve Ergenekon’dan nasıl sanık kurtarırlar onun hesabını yapıyorlar. Bu kişileri milletvekili seçtirerek yargının elinden alma planları yapıyorlar. Ama geç kaldılar. Zaman yok. Gelen haberlere göre Haberal konuşmaya başladı bile.. Gelen bilgilere göre Doğramacı ve Eruygur’u anlatıyor. Koç’u anlatıyor..
Bunlar başlangıçta iyi direniyorlar. Sonra başkalarını suçluyorlar, sorumluluğu başkalarına yıkmaya çalışıyorlar. Sonra eldeki bilgi ve belgeler önlerine konunca işler değişiyor..
Ergenekoncuların ve Balyozcuların yeni taktiği eskisinden farklı. Önce hepsini inkar ediyorlardı. Şimdi sorumluluğu ölmüş kişilere, ya da artık kurtarılması mümkün olmayan, bu işlere gırtlaklarına kadar bulaşmış olanlara yıkıyorlar.. Onları bu işe ikna etmek için de, “Hepimiz birden ceza alırsak, hiç kimse kurtulamayacak. Ama birilerimiz dışarı çıkarsa, içeridekileri kurtarmak için bir şeyler yapabiliriz” diyorlar.. Suçu birilerine yıkacaklar. Ortada kalan büyük bir bölüm ve tepedekileri kurtarmaya çalışacaklar.. Küçük bir grup hain ilan edilecek. Mevcut bilgi ve belgeler, hainler tarafından, dış istihbaratla işbirliği yapılarak, birilerini yıpratmak için özel üretilmiş belgeler olarak gösterilecek.. Nasıl bir plan ama..
Koç’un “adamı”nın Doğan’ın “Amiral gemisi”nin rotasını bir anda CHP’ye çevirip durumdan vazife çıkartarak vaziyet alması boşuna değil. İş başa düştü, yedekleri de göreve çağırıyorlar.. “Topyekun savaş” için bir “genel seferberlik ilanı” gibi bir şey!
Diyorlar ki, bazı “iri” holdinglerin İç Anadolu müdürlüklerinin arşivlerinde “kozmik oda”da bulunması gereken evraklar var.. Dahası silahlar var. Dahası infaz tutanakları var..
İşin media ve sermaye ayağına geldi dayandı bu iş.. Ulaşılan bilgi ve belgeler, tanıklar yeni bazı kişi ve kuruluşları işaret ediyor. Petrol kaçakçılığına bulaşmış kişi, kuruluş, finans kuruluşları ile ilgili evraklar her an yargıya intikal edebilir.. Gümrük yolsuzluğu daha işin başlangıcı. Mesela gümrüklerden geçen hastalıklı kaçak etlerle ilgili evraklar bu günlerde elden ele dolaşıyor. Gıda Tarım Hayvancılık Başkanlığı yetkililerini uyarıyorum.. Başbakan da bu konuya bir el atsa iyi olur bana kalırsa.. Gümrük yolsuzluğunun rotası bir anda petrol kaçakçılığına dönebilir. Uyuşturucu, adam, silah kaçakçılığı hep aynı adresten geçiyor..
Şener Eruygur, bu işlerde çok önemli bir adam olarak rol almış bir isim gibi gözüküyor..
Bu günlerde Çevik Bir’den Karadayı’ya kadar birçok kişinin kapısı çalınırsa şaşmamak gerek.. Yargı ve sermaye, finans dünyası için de gelecek günler geçen günleri aratacak gibi.
Bir kısım siyasinin ve bürokratın da yakında ipliği pazara çıkabilir. Onlar da gardını almış bekliyor.. AK Parti’ye karşı, Oktay Ekşi’si, İstanbul İl Başkanı ile Aydın Doğan partisine dönen, Ergenekon’un avukatlığını kendisi için şeref sayan CHP’nin yeni misyonu da bu şekilde daha iyi bir şekilde anlaşılmış oluyor.. Görünen o ki, bu seçim AK Parti ile ADP arasında geçecek.. ADP’nin harp filosuna gelince CHP, MHP, DP, bir sürü tekne ve en arkada kurtarma ve taktik hizmetler destek gemisi olarak BDP, yanında ADD, ÇYDD gibi sivil görünümlü destek unsurları.. Finans kapitalin ağa babasının “Halkçı CHP”ye aşkının asıl sebebi nedir acaba?
Haberal konuştu ya, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu iş bitti sayılır. Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi