Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Geçmişle ilgili pişmanlıklar

Geçmişle ilgili pişmanlıklar

Bu hafta hanımlarımıza, geçmişle ilgili pişmanlıklarını sorduk. Aldığımız cevaplar neticesinde onların geçmişten ziyade bugüne odaklandıklarını ve keşke yapsaydım dedikleri şeyleri şimdi yapmaya çalıştıklarını gördük. Hanımlarımızın geleceğe umutla bakmalarının ve keşkelerini telafi etme yoluna gitmelerinin ise, gelecek nesiller için umut verici olduğuna inanıyoruz...

Kaynağından araştırırdım

Geçmişe baktığımda keşke dediğim şey, hurafelere fazla kapılmam ve asılsız bilgilerle hareket etmemdir. Şimdiki aklım olsaydı, ilmi olarak kendimi geliştirir ve bilgiyi kaynağından öğrenir hurafelere inanmazdım. İnsan gerçekten de bilgiyi gerçek kaynağından öğrenmezse, yalancı ve sahtesine inanıyor. Tabi, o zamanlar genç olduğumuz için bunları düşünemiyorduk. Ama şimdi daha çok okuyor, araştırıyor ve duyduğum her şeyi doğru kabul etmiyorum. Ama insan bazı şeyleri yaşı olgunlaştıkça anlıyor...

Ayşegül A. (eğitimci)

Örnek bir öğretmen olurdum

Geçmişe döndüğümde keşke dediğim tek şey okuyamamış olmam. Şimdiki aklım olsaydı, okur örnek bir öğretmen olurdum. Şimdi yaşım biraz geçti ama geçte olsa kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Üç yıl önce odama bir kütüphane aldım ve her ay harçlığımla buraya kitaplar alıyor onları özenle yerleştiriyorum. Bugünlerde çocuk eğitimiyle ilgili kitaplar okuyorum, bunun dışında klasikleri seviyorum. Geçmişe şu anki gözlüğümle bakabilseydim, daha çok okur, sağlıklı bir alt yapı hazırlardım.

Selma Ş. (ev hanımı)

Dil öğrenmek isterdim

Şimdiki aklım olsaydı, iki tane dil öğrenirdim. O zamanlar insan ne yapacağını bilemiyor, yönlendirecek kimse de yoksa kafasına göre hareket ediyor. Ben üniversite birinci sınıftan ayrıldım iki yıl İslami eğitim aldım ve evlendim. Ama evlendikten sonra ne kitap okuyabildim ne de ilmi konularla ilgilenebildim. İnsan evlenince hiçbir şey yapamam sanıyor. Bence bu insanın sorumluluklarından kaçmak için uydurduğu asılsız bir düşünce. Yoksa, insan isterse, ne kadar meşgul olursa olsun isteği şeylere vakit ayırabilir. Şu an kırk yaşındayım, Arapça öğreniyorum ama gençliğimde öğrenmiş olsaydım şimdi başka alanlarda kendimi geliştirme fırsatım olurdu. Ayşe K. (ev hanımı)

Keşkelere yer vermiyorum

Fatma abla ben, keşke kelimesini hiç kullanmam. İnsan geçmişte hata yapsa bile geri dönebilir, hatasını telafi edebilir. Bence insan her zaman önüne bakmalı. Neler yapabilirim, hayata neler katabilirim buna bakmalı. Ben şu an yirmi yaşındayım, üniversite okuyorum, kitap okumaya bu yıl başladım ama bundan sonra iyi bir okuyucu olacağım. Hayatımda keşkelere yer vermiyorum ama zamanı da iyi değerlendirmeye çalışıyorum. İnsanlara tavsiyem de bu yönde olacak. Her zaman önlerine baksınlar ve neler üretebilirim diye düşünsünler.

Büşra Özsoy ( öğrenci)

Fatma Tuncer

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi