Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

AKP'lileri zor günler bekliyor!

AKP'lileri zor günler bekliyor!

AKP'liler büyük bir hızla "yol ayrımına" doğru ilerliyorlar! Yani AKP'lileri "zor günler" bekliyor!

AKP içinde başını Genel Başkanları Erdoğan'ın çektiği bir grup "mevcut sistem" yerine "başkanlık sistemine" geçilmesi için gayret gösteriyor!

Bir başka grup ise "mevcut sistemin" aynen devamından yana!

Yani "Mevcut parlamenter sistem" sürsün gitsin diyorlar!

"Mevcut sistemin" devamından yana olanlar aslında Genel Başkanları Erdoğan'a "ters düşmüş" görüntüsü vermek de istemiyorlar! Ama gönülleri "Başkanlık sistemine" bir türlü yatmıyor!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "başkanlık sistemi" ile ilgili olarak bazı "çekingeleri" olduğunu açıklaması mevcut sistemin devamından yana olanları bir hayli yüreklendirmiş olmalı ki Genel Başkan Erdoğan'a rağmen karşı görüşlerini açıklamada bir beis görmediler!

AKP Genel Başkanı Erdoğan ise bu karşı görüşleri hiç kaale almadan kendi görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor!

"İki partili sistemden yanayım" diyor!

"Vatandaşlarım bu konuları tartışsın istiyorum" diyor!

Yani Cumhurbaşkanı Gül ve ona destek verenler gibi "Bazı çekingelerimiz var" deyip kenara çekilmeyi tercih etmiyor! Tüm çekingelere rağmen konunun tartışılmasını ve belki de biran evvel hayata geçirilmesini istiyor! Bu da AKP'lileri hızla bir yol ayırımına doğru götürüyor!

AKP'liler şimdi ya genel başkanın fikirlerine destek vererek "başkanlık sisteminden" yana tavır koyacaklar!

Ya da Cumhurbaşkanı Gül gibi davranıp bazı çekingeleri bahane ederek mevcut sistemin devamı isteyecekler! Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi AKP'lileri "zor günler" bekliyor! Bakalım bu "zor günleri" nasıl atlatacaklar? Seçim atmosferine girilmemiş olsa AKP'lilerin bu "zor günleri" çok daha rahat atlatabileceklerini düşünürdük!

Ama şimdi seçim atmosferine girilmiş bulunuyor!

AKP içinde isimleri çizilecek milletvekillerinin sayısıyla ilgili olarak her gün yeni haberler duyuluyor!

Böyle bir ortamda en azından isimleri çizilecek olanlar "başkanlık sistemine" karşı tavır koyacak olsa bu bile başlı başına bir problem oluşturacaktır!

Bize göre Erdoğan genel başkan olarak bu tartışmayı zamansız başlatmış bulunmaktadır! Daha rahat bir ortamda konuyu tartışmaya açabilir ve kazasız belasız atlatabilirdi!

"Dere geçerken at değiştirilmez" diye bir atasözümüz var!

Tam da seçim atmosferine girilmişken sistem değişikliğinin gündeme getirilmesini dere geçilirken at değiştirmeye benzetiyoruz!

Evet, AKP'lileri "zor günler" bekliyor!

Birbirlerine düşerler mi?

Birbirlerine düşmeleri bizlere uzak ihtimal olarak gözükmüyor!

Erdoğan'ın başbakanlık döneminin ardından bir süre de başkan olarak ipleri elinde tutmak istediği görülüyor! Zaten bütün meselede ipleri elinden bırakmamak istemesinden kaynaklanıyor ya!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi