Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

Gezer'in hayatının en kötü maçıydı!

Gezer'in hayatının en kötü maçıydı!

Son yılların gerilimi ve kartları en bol maçını izledik. Şimdi soruyoruz? "Madem Fenerbahçe böylesine iyi mücadele edip, oyunun genelinde böylesine iyi oynayabiliyorsa, diğer maçlarda neredeydiniz" diye.
Gerçekten de Fenerbahçe, oyunun birkaç bölümü hariç fevkalade iyi oynadı. İnanılmaz yardımlaştı ve mücadele etti. Bunda tabii ki, Trabzonspor'un özellikle ilk yarıdaki korkak ve kendine güvensiz oyunun da etkisi oldu. İlk gole bakıyoruz, tam bir Fenerbahçe klasiği. Duran topu Lugano çekilmesine rağmen kafayla filelere gönderebildi. Yine Fenerbahçe'nin muhteşem oynadığı bu dakikalarda ikinci gol de geldi.
Hazırlanış bakımından mükemmel. Ama asıl mükemmel olan Mamadou Niang'ın vuruş tekniği. "Benim" diyen santrfor böyle vuramaz. Ancak dünya çapında forvetlerin yapabileceği bir vuruş oldu.
Özellikle Topuz olsun, Alex olsun, Dia olsun, Gökhan Gönül olsun, çok ama çok iyi oynadılar. Selçuk da atılana kadar iyi mücadele etti. İkinci yarıya bakıyoruz, Fenerbahçe yine yapması gerekeni yaptı. İyi kapandılar. Rakibe boşluk bırakmadılar. Neredeyse tek pozisyon bile vermediler. Trabzonspor'u anlayabilmek mümkün değil. İstanbul'a adeta yenilmeye gelmişler. 2- 0'a kadar top oynamayı hiç düşünmediler. Skor dezavantajına da düştükten sonra maçı kurtarmak hiçbir takım için zaten kolay değil. Belki de bunun en önemli nedeni Trabzonlu oyuncuların deneyimsizliği.

GALİBA LİG ŞİMDİ YENİDEN BAŞLIYOR
Galiba lig şimdi yeniden başlıyor. Fenerbahçe potaya girdi. Bursa zaten yarışta. Kayseri'nin bile umudu var. Bundan sonrası için ligimiz çok şeye gebe görünüyor.
Gelelim hakem Bünyamin Gezer'e. Hayatının en kötü maçlarından birini yönetti. Fenerbahçe'nin ikinci golü öncesi Emre'nin Jaja'ya mutlak sarı kartlık bir hareketi var. Ama çalamadı. Çalmadı ve gol oldu.
Böyle pozisyonlarda avantaj olamaz. Nitekim, top arada kaldı mutlak avantaj doğmadı. Ve gol oldu. Emre'nin açık öfkesine kart vermezken Lugano'nun masum itirazı kartla cezalandırıldı. İkinci yarı kontrol tam anlamıyla kaybedildi. Neye kart neye faul neye devam denildiği belli olmayan bir maç daha görmedim. Yazık...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi