Ömer Üründül

Ömer Üründül

Bileğinin gücüyle

Bileğinin gücüyle

Fenerbahçe 90 dakikasında hiçbir varlık gösteremediği maçta 3 puan kaybederek, şampiyonluk şansını da mucizeye bıraktı. Sarı-lacivertliler ilk yarıda rakibinin etkili takım presi karşısında organize olamadığı gibi, zaman zaman da ciddi tehlike kokan atakları kalesinde yaşadı ve birinde de direkle kurtuldu.
Maldonado'nun sorumluluk almaması, Aurelio'nun ikili-üçlü baskılar görmesi ve Deivid'in yapısına ters düşen sol kulvarda alışılmış hareketlerini yapamaması, Kezman'ın rakip kaleye sırtı dönük top tutma özelliğinin olmaması müthiş bir pres uygulayan Galatasaray karşısında Fenerbahçe'nin hücum gücünü sıfıra indirdi. Bu dakikalarda skor dezavantajına düşülmediği için Fenerbahçe'de sadece kısır bir direnme vardı. Ardından kaleci Volkan'ın büyük hatası ile Nonda'nın golü gelince işler iyice zora girdi.
İkinci devreye Zico, Kazım ile Deivid'in yerini değiştirerek başladı. Bu da işe yaramadı. Ardından Semih oyuna girdi, Zico son hamlesini de Vederson ile yaptı. Sonuçta hücumda etkili olamayan, sadece bir tane duran top kazanabilen Fenerbahçe final niteliğindeki derbiyle birlikte şampiyonluğu da büyük ölçüde kaybetti.

ZİCO KAYBETTİRDİ
Bu maç Zico'nun teknik adam yetersizliğini açıkça gözler önüne serdi. İlk 11 baştan aşağı tam bir intihardı.
Defansif yönü zayıf Uğur bu sezon sadece, o da mecburen geçen hafta Denizlispor'a karşı solbek oynamıştı. Chelsea'nin en önemli silahlarından Joe Cole'u iki maçta da sahadan silen Vederson'un yerine Uğur'u tercih etti. Ayrıca Deivid solda tamamen randımansız kaldı. Bunun yanında sağ kanattaki GökhanDeivid uyumu da bozuldu. Birkaç metrekarede oynayan, fizik gücü yetersiz Maldonado'yu da formda Selçuk'a tercih etti.
Galatasaray bileğinin hakkımla üç puanı aldı. 90 dakika müthiş bir takım presi yaptılar. Hücumu düşünmelerinin yanında takım savunmasını da hiç bir zaman ihmal etmediler. Fenerbahçe'ye değil pozisyon vermek nefes dahi aldırmadılar. Büyük bir takım dayanışması ve oyun disiplini ile yüreklerini ortaya koyup, tarihi bir galibiyete imza attılar. Hakem Fırat Aydınus zorlu derbiyi başarı ile yönetti. Bilhassa alışılmış kolay kart gösterme hastalığını bu maçta tekrarlamaması kendisi ve maçın seyri açısından çok iyi oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi