Ömer Üründül

Ömer Üründül

Faturayı Burak kesti

Faturayı Burak kesti

Kredisini üç haftada kaybeden Trabzonspor için Sivas deplasmanı çok önemliydi. Bordo-mavililerdeki moral bozukluğunun yanında genel bir form düşüklüğü söz konusuydu. Defans bloğunda ciddi eksikler vardı. Zorluk derecesi yüksek bir maça daha ilk dakikadaki golle başlamak, Trabzonspor'a hem büyük moral getirdi hem de Sivasspor'un erken alacağı risklerle elverişli saha içi ortamı...
Trabzonspor ilk yarıdaki golden devre sonuna kadar geride alan daraltarak çok adamlı Sivasspor ataklarını pozisyona dönüştürmedi. Selçuk'la Colman geri dörtlüyle çok yakın bağlantı kurdu, Engin de onlara katıldı. Sol bekte şans bulan Piotr Brozek de akıllı futboluyla geçer not aldı.
Sivasspor günümüz futboluna ters düşen bir anlayışla çizgi halindeki defans bloğunun arkasına 40-50 metrelik geniş alan bırakıyordu. Bu sayede Trabzonspor fazlaca gole gidecek konratak şansı buldu, ancak acemice hiçbirini değerlendiremedi. Hatta bu yüzden Engin ile Burak bir tartışma yaşadı.

SİVAS'IN SAVUNMA YANLIŞI
İkinci yarıya Sivasspor hızlı başladı ve skora denge geldi. Ama kırmızı-beyazlıların önde kurduğu çizgi halindeki defans yanlışı yine gündeme gelince, Burak kritik anda tekrar takımını öne geçirdi. Ardından yine kaçan ardı ardına goller ve bunun sonunda Sivasspor'un beraberlik golü... Ama bir futbol mucizesi oldu. Santra yapıldıktan 9 saniye sonra yine bir defans hatası ile Burak Trabzonspor'a hayat veren üçüncü golü attı ve skoru belirledi.
Sivas'ta dün seyir zevki çok yüksek bir mücadele oldu. Şenol Güneş'in bir hatası vardı; o da rakibin en etkili silahi Grosicki'ye karşı Serkan Balcı'nın yanına yardımcı tedbir getirmeyişiydi.
Sivasspor'un takım savunması için söylenecek tek şey var; felç. Rıza Çalımbay'ın önce şunu çok iyi bilmesi lazım: Defans bloğu santrada çizgi halinde 50 metre geniş alan bırakırsa, gol yememen mümkün değil. Hele skora denge geldikten sonra aynı yanlıştan yenen iki gol var ki, fazla lafa da gerek kalmıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi