Ömer Üründül

Ömer Üründül

Almeida ve Alex!

Almeida ve Alex!

Her yönü ile çok ilginç bir derbi izledik. Fenerbahçe maça sanki Saracoğlu'ndaki derbi gibi hırslı, yüksek tempolu ve dikine oynayarak başladı. Duran toptan çok erken skor avantajı da bulunca saha içi dengeleri tamamen lehine çevirdi sarı-lacivertliler.
Kiev yenilgisinin moral bozukluğu içindeki Beşiktaş, yediği erken golün de etkisiyle sahada kayboldu. Ne topa sahip olabiliyor, ne de hücum edebiliyorlardı! İleri üçlü ve Guti bu kaos ortamında hiç savunma yapmayınca Fenerbahçe her an ikinci golü bulabilecek bir görüntü sergiliyordu. Ama bulamadılar. 25. dakikadan sonra Beşiktaş varlığını hissettirmeye başladı ve Fenerbahçe savunmasında sıkıntılar başladı. Emre tam hazır değildi. Dia'nın da defansif yönü zayıf olduğundan Santos'un kulvarı tehlike sinyalleri veriyordu. Bu bölgeden de Ekrem mükemmel bir gole imza attı.

HUGO ALMEİDA BİTİREMEDİ
Seyircinin de desteğiyle ikinci yarıya tempolu ve atak başlayan Beşiktaş oldu. Çok erken ikinci golü de bulunca dengeler bu kez Beşiktaş lehine döndü. Ama futbol gerçekten çok ilginç bir oyun. Beşiktaş'ın dün varlık gösteremeyen oyuncusu Almeida çok net bir gol kaçırdı. Tabii burada kaleci Volkan'ın da hakkını yememek lazım. Bu pozisyondan sonra Ferrari profesyonellikle bağdaşmayan bir hareketle kırmızı kart ve hiçbir tehlike olmayan pozisyonda penaltı yarattı. Bu penaltı da golle sonuçlanınca Fenerbahçe tekrar şahlandı. Kiev yorgunu Beşiktaş eksik de kalınca oyundan düştü ve Emre'nin çok güzel asistinde Alex önce kafa ile güzel bir gol attı sonra da Dia'nin pasında klasını konuşturarak maçı bitiren golü kaydetti ve maça damga vurdu.
Sonuçta Fenerbahçe şampiyonluk yarışında çok önemli bir üç puanın sahibi olurken çok önemli de bir moral motivasyon kazandı. Çok zorlu ilk 5 haftayı 15 puanla kapatmak gerçekten bundan sonrası için Fenerbahçe'nin önünü açtı. Beşiktaş için söylenecek fazla söz yok. Yapılan önemli transferlerden sonra herkes coşku içindeyken ben şunu söylemiştim. "Yıldız oyuncuları transfer etmek önemli değil, takım olmak önemli." İşte takım olamayınca kaliteli oyuncuları almak da bir şey ifade etmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi