Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Gençlerle ilgili düşünceleriniz neler?

Gençlerle ilgili düşünceleriniz neler?

Bu hafta hanımlarımıza, gençlerle ilgili düşüncelerini sorduk. Bu konuda çeşitli sorunlar yaşadıklarını ifade eden hanımlarımız, çocukların daha faydalı işlerle meşgul olmaları için sosyal etkinliklere ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler.

Gözümüz arkada kalmaz

Benim biri on iki diğeri on yedi yaşında iki oğlum var. Kendim eğitimci olduğum halde büyük oğlumla ilgili sorunlara çözüm bulamıyorum. Çocuk akşam eve saat onda geliyor neden geç kaldın dediğimde "Arkadaşlarımın anneleri hiç karışmıyor sen neden bu kadar baskıcısın" diyor, karşı çıkıyor. Zaman kötü, yanlış arkadaş seçebilir, başına kötü şeyler gelebilir nasıl güvenebilirim. Ama bunu ona anlatamıyorum. Bu konuda gençlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri alanlar oluşturulmalı... O zaman onları rahatlıkla bırakabiliriz gözümüz arkada kalmaz. Meral Y. ( anaokulu öğretmeni)

Ulaşmamız daha kolay olur

Biri yirmi diğeri on beş yaşında iki çocuğum var. Yirmi yaşındaki kızım geçen yıl arkadaşına uydu üniversiteyi bıraktı. Kim ne derse desin çocuklar büyüdüklerinde arkadaşlarının etkisinde kalıyorlar. Benim kızım, boş boş gezen bir arkadaş grubuna takıldı ve dersleri boş verdi. Bunu ona anlatamıyorum, arkadaşlarına bir şey dediğimde kıyameti koparıyor. Ama ileride beni anlayacak. Tabi o zamana kadar kızımı kaybetmezsem. Ben çocuklarımıza yardımcı olmak ve onları oyalamak için derneklerin ve okulların bizlere destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Birlikte hareket edersek onlara ulaşmamız daha kolay olur. Hacer K. (Ev hanımı)

Şanslı olduğumu düşünüyorum

Benim bir oğlum var şu an on beş yaşında. Hamdolsun ben onu küçüklüğünden beri derneğimizin eğitim çalışmalarına kattım. Buradan arkadaşlar edindi ve derneğin çalışmalarına düzenli gidip geldi. Şimdi lise birde okuyor, derslerinde de başarılı. Arkadaş çok önemli ama ben bu konuda şanslıyım. Çünkü oğlumun seçtiği arkadaşlar da çok iyiler ve ona yardımcı oluyorlar. Ama oğlumun okulundaki ailelerin çocuklarıyla ilgili yaşadıkları sorunlara şahit oldum. Gerçekten çok büyük sorunları var. Bu konuda veliler öğretmenler ve gönüllü kuruluşlar ellerinden geleni yapmalılar... Nezihe E. (Ev hanımı)

İşleri daha zor

İki kızım var ikisi de evliler. Onların zamanında bu kadar sorun yoktu. Şimdiki annelerin işi daha zor. Ama her şeye rağmen sevgi çocukları koruyacak ve aileyle bütünleştirecek bir güçtür. O nedenle aileler çocuklarına sevgilerini göstermekten kaçınmamalı ve onlara değer vermelidirler. Ailede mutlu olan ve aileye güvenen bir çocuğun dışarıda büyük hatalara düşeceğini pek sanmıyorum. Ama ailede sevilmediğini düşünen ve anne babasıyla çatışma halinde olanlar gerçekten büyük risk altındalar... Gülten A. (Emekli eğitimci)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi