Resul Tosun

Resul Tosun

İnşallah şüpheler asılsız çıkar

İnşallah şüpheler asılsız çıkar

Siz savcı olsanız ve elinize birilerinin kimi örgütlerle teması olduğu ve mesleğini o örgütlerin yönlendirmesi paralelinde icra ettiğini gösteren deliller geçse ne yaparsınız?

Bu iyi askerdir, bu iyi gazetecidir, bu iyi futbolcudur diye soruşturmadan ve incelemeden vaz mı geçersiniz yoksa iyi asker iyi gazeteci olabilir ama bu vasıf onların suç işlemeyeceğini göstermez mi dersiniz?

Hangisi daha mantıklıdır?

Bence ikincisi daha mantıklıdır. Bir insanın mesleğinde başarılı olması onun hiçbir suç işlemeyeceğinin garantisi olmaz.

Hele de töhmet gizli bir cuntanın emellerine hizmetse o şahsın hiç farkına varmadan o cuntaya hizmet etmesi de mümkündür.

Ne mi demek istiyorum.

Şunu söylemek istiyorum.

Bazı temiz başarılı insanlar farkına varmadan kimi örgütlere -istihbarat örgütü de olabilir, terör örgütü de cunta da- hizmet ediyor olabilirler.

Evet hiç farkına varmazlar.

Örgüt üyeleri bu temiz ve mesleğinde başarılı insanlarla dostluk kurarlar o temiz insanı ona hissettirmeden kullanabilirler.

Ben Ergenekon ve balyoz kapsamında içeri alınan, tutuklanan, aranan ve üyelik iddiasıyla hakkında soruşturma açılan bazı zevatın farkında olmadan cuntaya bulaştıklarını ve yine farkında olmadan cuntaya hizmet ettiklerini düşünüyorum.

Cuntanın onları nasıl kullandıkları belgelerle tevsik edilince savcı ister istemez onlar hakkında işlem başlatıyor.

Ben cuntaya hizmet ettiğinin farkında olmayan bu insanların eninde sonunda beraat edeceklerini düşünüyorum.

Son göz altıları da böyle değerlendiriyorum. Benim şahsi tanışıklığım yok ama canu gönülden beraat etmelerini arzuluyorum.

Bu meslektaşlarımız hakikaten cunta üyeleri iseler diyeceğim bir şey yok, mahkeme sonunu bekleyeceğiz. Ancak onların mesleklerini icra ettikleri için değil, cuntaya üye oldukları veya hizmet ettikleri belgelendiği için göz altına alındıklarına kamuoyunun ikna edilmesi gerekiyor.

Yakinen tanıyanlar onlara cunta üyeliğini yakıştırmadıkları için benim aklıma yukarıda anlattığım gibi farkına varmadan yönlendirilmiş ve cuntanın emellerine hizmet ettirilmiş olmaları ihtimali geliyor ki o takdirde de bu prosedürün takipsizlik veya beraat kararıyla sonuçlanacağı ihtimali güçleniyor.

Demokrasi tarihinin en önemli davasını yürüten savcının yıpranmaması ve hukuka olan güvenin sarsılmaması için gözaltı gerekçelerinin herkesin anlayacağı şekilde kamuoyuna açıklanması gereğinin altını kalın çizgilerler çiziyor, meslektaşlarımızın beraat etmelerini umuyorum.

Ergenekon ve balyoz davaları demokrasi tarihimizin bence en önemli davalarının başında geliyor.

Devletin içi temizleniyor.

Demokrasi bilinci kökleşiyor.

Gelecek nesillere unutulmaz dersler veriyor.

Bu davanın bir intikam aracı olmamasının, hukukun üstünlüğünün esas alınarak sürmesinin ve sonuçlanmasının hepimizin yararına olduğuna inanıyorum.

Meslektaşlarım için üzülüyorum ama savcıya da kızamıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Resul Tosun Arşivi