Ömer Üründül

Ömer Üründül

Bursa'nın özeleştiri zamanı

Bursa'nın özeleştiri zamanı

Bursaspor'un ligin ikinci yarısındaki büyük düşüşü dün gece de devam etti. Ve kaybedilen iki puanla yeşil-beyazlılar şampiyonluk yarışından iyice koptu.
İlk devrede Bursaspor kısa bir süre bile olsa oyunu kontrol altına alamadı. Tempo çok düşüktü, hücum gücü sıfırdı. Mesut Bakkal'ın bugüne kadar çalıştırdığı takımların artık ezberlenmiş bir saha içi görüntüleri var. Genelde koşan, hırslı oyunculardan bir 11 sahaya sürer. İkili mücadelelerde etkili olurlar. Ankaragücü de dün gece tipik bir Mesut Bakkal klasiğini sergiledi. İlk yarıda Bursaspor rakibinin presini kıracak hiçbir varyasyon yapamadı. Bu kadro yapısıyla da yapması mümkün değildi. Orta sahada kaliteli Batalla'nın fizik gücü yetersiz, devamlılığı hiç yok. Insua, Batalla'dan da kaliteli bir oyuncu ancak emekli olmuş. Değil koşmak yürüyecek hali dahi yok.
Maç eksiği olan Bekir Ozan da bütün ağır yük üzerine bindiğinden, özelliklerini sahaya yansıtma şansı bulamadı. Volkan ve Ozan da geçen seneki form düzeylerinden çok uzaklar. Bu tablodaki bir takımın iyi organize olması, iyi ataklar geliştirmesi mümkün değil. Bu tip bir şablonda da Miller gibi golcü bir santrfordan da yararlanmak mümkün olmaz.
İkinci devre Ertuğrul Sağlam, hiçbir şey yapmayan Batalla ve Insua'yı çıkardı. Yine fizik olarak hazır olmayan Altidore'u alarak dört forvete döndü.
Orta sahanın ortasını da yetenekli ama presi zayıf Ergic ve Bekir Ozan'a bıraktı. Bu bana göre yine yanlış bir kurguydu. Ancak futbolcuların biraz hırslanması ve hiçbir şey yapmayan iki kişinin çıkmasıyla ilk yarıya oranla daha iyi bir son 20 dakikaya kadar Bursaspor vardı. Miller ve Altidore ile iki sürpriz pozisyon bulundu ama değerlendirilemedi. Son bölümde takım iyice oyundan düştü ama Ankaragücü'nün de bu elverişli ortamı değerlendirecek hücum girişimleri can alıcı değildi. Maç da beraberlikle noktalandı. Alınan bir puanda İvankov ve defas bloğunun katkısı büyüktü.
Sağlam'ın gelecek için planlarını yaparken hatalarını görmesi çok önemli. Elindeki derinliği olan iyi bir kadroyla Şampiyonlar Ligi trafiği de bittikten sonra ligin ikinci devresinde 13 puan kaybı için bir özeleştiri yapması gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi