Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Unutmak istiyorum

Unutmak istiyorum

On yıllık evliliğim birkaç ay önce bitti. Eşim benim için ailesini bile karşısına alarak evlenmeye karar vermişti. Ben o zamanlar yirmi yaşında bir genç kızdım ve gerçekten ona çok güvenmiştim. İki sene öncesine kadar da aramızda hiçbir sorun yoktu. Kendisi evine çocuklarına ve bana çok düşkündü. Ama iki yıl önce iş yerindeki sekreterini sevdi ve benden ayrılmak istediğini söyledi. Nikahımı vermemek için çok direndim ama gücüm yetmedi. Sonunda istediği oldu boşanma gerçekleşti. Kocam şimdi sevdiği kişiyle evli, ben ise çocuklarımla yaşıyorum. Görünürde hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorum. Ama içimde alevler yanıp sönüyor, çok mutsuzum kendimi yetersiz görüyorum, kocama öfkeliyim. Bazen böyle bir olay neden benim başıma geldi diye soruyorum ama kader işte. Bu günleri geride bırakmak istiyorum. Sizce ne yapabilirim? S. L.

İhanet yıkıcıdır

Boşanma sonrası, eşler, yalnızlık, umutsuzluk, yoksunluk ve başarısızlık duygusuna kapılabilirler ve yakınlarının desteğine ihtiyaç duyarlar. Bir sorgulama döneminden geçerler, ayrılmaya neden olacak sebepler üzerinde dururlar ve kendilerini ya da ayrılan eşi suçlarlar. Bu doğal bir süreçtir. Çünkü evliliği bütünleyen o fotoğraf bozulmuştur ve geriye yıkılan hayaller ve düş kırıklığı kalmıştır.

Bilindiği üzere evlilikler sevgi ve güven temelleri üzerine kurulur. Ailede sevgi ve güven sarsıldığında ise bu evliliğin bitmesi muhtemeldir. İfadenizden anladığıma göre, eşiniz bahsettiğiniz gönül ilişkisine kapılmadan önce aile ilişkilerinizde bir sorun yoktu. Ancak, başka biriyle evlenmeye karar verdiğinde sizinle ilişkileri de bozulmuş. Yaşadığınız sorunlar gerçekten kolay şeyler değil. İhanet kadınları en çok sarsan ve zayıf bırakan sorunlardan biridir. Çünkü burada hayatta en fazla güvendiğiniz kişiye olan inancınız sarsılmıştır. Bu gerçek zor bir süreçtir. Ancak bu süreci atlatmak yine de sizin elinizde. Öncelikle boşanmanın ardından bazı sıkıntılar yaşayabileceğinizi kabul etmelisiniz. Bu süreçte zaman zaman hüzünlenecek, zaman zaman öfkeleneceksiniz... Böyle zamanlarda yakınlarınızla paylaşın ve onların desteğini alın. Ancak bahsettiğiniz sorunlar altı aydan uzun sürüyorsa bir psikiyatristten yardım alabilirsiniz. Bu dönem kendinizi değersiz hissettiğinizi ifade etmişsiniz. Şunu ifade edeyim, eşinizin bir başkasıyla evlenmiş olması sizin değersiz biri olduğunuzu göstermez. Aksine bu sorunların üstesinden gelen ve çocuklarını en iyi şekilde büyüten değerli bir annesiniz siz.
Evimize alıp bakmak istiyorum

Fatma abla ben on dokuz yaşında bir genç kızım. Bu yıl üniversiteye gireceğim. Annemin yaşlı bir amcası var. Çocukları ona bakmamışlar, adamcağız zor durumda. Ben onu evimize alıp bakmak istiyorum ama büyükannemler yapamazsın diyorlar. Ama bu çok büyük bir sevap öyle değil mi? Ben bu sevabı almak istiyorum, ama büyüklerim önümü kesiyor. Bana bu işin çok zor olduğunu ve zaman içinde bıkıp bırakabileceğimi söylüyorlar... Bu konuda ne yapabilirim? N. A.

Aileni ikna edebilirsin

Yaşlıların bakımı bazı zorlukları beraberinde getirse de üstesinden gelinemeyecek bir şey değildir. Eskiden ailelerimiz yaşlılarını evlerinin baş köşesine oturturlar ve onlara özel bir değer biçerlerdi. Şimdi yaşlılarımız huzur evlerinde ölümlerini bekliyorlar. İnsanların gün be gün bencilleştiği ve kendinden bir şeyler kaybettiği bir dünyada bu kadar duyarlı olman ve bir yaşlının sorumluluğunu üstlenmek istemek gerçekten örnek bir davranış. Allah senden razı olsun. Ailenin de ifade ettiği gibi yaşın biraz genç, zorlandığın bazı durumlar olabilir. Ancak onların da desteğini alabilirsen bu işe talip olabilirsin. Üstelik bu çevrendeki insanlara örnek olabilecek bir davranış da olabilir. Bu konuda yaşlıların bakımıyla ilgili bilgi edinebilir ve onların ne tür sorunlar yaşadığını öğrenebilirsin... Daha sonra da hem bakacağın kişiyle hem de ailenle istişare edebilir ve niyetine göre hareket edebilirsin. Eğer işin üstesinden gelebileceğine inanıyorsan aileni ikna edebilirsin diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi