Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sadece bizim değil!

Sadece bizim değil!

Recep Tayyip Erdoğan tarafından izlenen Libya politikası sadece bizim değil başkalarının da aklını bir hayli karıştırmış!

Dünya alem şimdi Türkiye'nin ne yapmak istediğini anlamaya çalışıyor!

Kimileri Türkiye'nin U dönüşü yaptığını söylüyor! Kimileri ise Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni bir haçlı seferini asla kabul etmeyiz" yollu açıklamasına mana vermeye çalışıyor!

Öyle anlaşılıyor ki Recep Tayyip Erdoğan bir süre daha Libya konusunda kafaları karıştırmaya devam edecek!

Önceleri "NATO'nun Libya'da ne işi var" diye gürleyen ve "Olur mu böyle saçmalık yahu" diye meydan okuyan Recep Tayyip Erdoğan daha sonraları Libya'ya yönelik harekatı Fransa'nın eline ve insafına bırakmamakla övünmeye başladı!

Şimdilerde ise "Libya halkının demokratik talepleri doğrultusunda ülkenin birlik ve beraberliğini onarmaktan ve en kısa zamanda bu ülkeden çekilmekten" söz ediyor! Kaddafi'nin NATO güçlerinin güvenini kazanmadan akan kanın durmayacağının altını çiziyor!

Bu müdahalenin bir bedelinin olacağının ve Libya halkının da bu bedeli ödeyeceğini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamaları aklımızı karıştırmaya devam ediyor!

Bu birbirine zıt söylemleri başarılı bir politikanın eseri gibi takdim etmeye çalışan zavallılara hiç kulak vermeyin! Onlar ne dediklerinin farkında değiller! Yabancı basın Libya konusunda verdiği haberlerde Türkiye'nin adını artık işgalci ülkeler arasında zikrediyor!

Hem bu haberler hem de Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar Libya meselesinde nereden nereye geldiğimizi açıkça gösteriyor!

"Korkarım ki yeni bir Irak ve Afganistan görebiliriz" diye endişelerini dile getiren Erdoğan bu ülkelerde işgalin birkaç gün içinde biteceğinin söylendiğini ama hem bir milyon kişinin öldüğünü hem de bir medeniyetin yıkılmanın eşiğine geldiğini ifade ediyor!

Libya'daki işgalcilerin arasında Türkiye'nin bulunması böyle bir felaketin yaşanmasının önüne geçebilir mi? Türkiye tek başına işgal güçlerinin işleyeceği melanetlere dur diyebilir mi?

Irak olayında bu tür badirelerin içine girmekten 1 Mart tezkeresi ile kurtulmuştuk!

Şimdi ise tezkere de geçti!

Ve ülkemiz işgalcilerle bir arada zikrediliyor!

Sanırız Irak ve Afganistan olaylarında kıl payı ile kurtardığımız paçamızı şimdi tam anlamıyla kaptırmak üzereyiz!

Libya olayında büyük oynanmak istendiğinin farkındayız!

Ama oyuna bu kadar büyük risklerle katılmaya hazır mıyız değil miyiz bunu kestiremiyoruz!

Dünya alemin kafası karışıyor, bizim kafamız karışıyor!

Recep Tayyip Erdoğan ise her gün farklı açıklamalar ile karşımıza çıkıyor! O kadar farklı laflar ediyor ki, U dönüşü tanımlaması bile bu farklılığı ört bas etmeye yetmiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi