Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Gereğini yaptık

Gereğini yaptık

Grupta kötü giden talihi kısmen de olsa döndürdük, rakibe hallendik, pek güzel oynamadık ama galibiyeti de bulduk. Goller ve kadro Hiddink'in ileriye dönük adımları olarak kendini gösterdi. Pozisyonu az olan maçta Arda, Mehmet Ekici, Hamit göze batanlar oldular.

Nuri'nin kalitesi ve işlevi savunmamız önünde eridi gitti. Alıştığımız gole dönük pozisyon üreten özelliğini de ne yazık ki göremedik. Dortmund'daki Nuri bir başka güzeldi. Yanlış yerde oynatıldı. Mehmet Topal'ın da oynatılmamasını anlamış değilim. Acaba Nuri'yi öne alıp Mehmet Topal'ı savunma önüne koymalı mıydı? Belli ki Hiddink bu konuda zorlanmış zira Topal oynasa kim çıkacaktı ki? Mehmet Topuz oyuna girdiğinde topu iyi kullanan Mehmet Ekici'nin de çıkması bir başka tuhaflıktı.

Milli takımda şunu gözledim; eşit değerde orta saha elemanı çok delici bir iki forvet yoktu. Burak ileride yalnız kaldı. Tek golde kalmamız da bu yüzdendi. Arda'nın da pozisyonsuz pozisyonda attığı gol olmasa ilk yarı kayda değer bir şey yok. Galibiyet iyi de organize atak yoksunluğu düşündürücü.

Rakip çok kapandı

Belçika maçındaki durağan ve etkisiz Avusturya ile bu Avusturya arasında fark vardı. Savunmaya kitlendiler, kalabalık bir orta saha yarattılar kontra top beklediler. Duran top bile kullanamadılar. İlk tehlikeli atakları ilk yarının son dakikasındaydı. Avusturya maç boyu katı savunmadan vaz geçmedi, disiplini bozmadı. Golden sonra biraz atak denediler ama onlarda da Alba ve Maierhofer'den başka etkili oyuncu yoktu. Arnautoviç de girdi yine etkili olamadılar. Böyle bir takım karşısında savunmamız hatasız oynadı ama bu da yarım puandı. Hal böyle olunca da Türkiye yanıltıcı bir galibiyet aldı diyecektim ki yine bireysel beceriyle Gökhan Gönül'ün golü geldi rahatladık.

Hiddink kaybetmemek için garanti bir oyunu tercih etti. Millilerimiz topa yönelen, rakibe basan, az hata yapan disiplinli bir takım görüntüsü verdiler. Oyunun başında Burak'la topumuz direğe gitti. Arda'nın golü bireysel beceriydi. Hamit'in şutları ve yine Arda'nın alan değiştiren oyunu dışında futbol adına yetersizdik. Uzun ve kontra toplar da denedik, Semih'i de oyuna aldık, Volkan'la penaltı da kurtardık üç puanı cebe koyarak gereğini yaptık.

Tatmin olmadım. Futbolsuz bir galibiyet aldık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi