Y. Bülent Bakiler

Y. Bülent Bakiler

AK Parti milletvekili aday adayı Demir İnal’ı...

AK Parti milletvekili aday adayı Demir İnal’ı...

AK Parti milletvekili aday adayı Demir İnal’ı takdim ederim

Bugün size, Demir İnal’dan bahsetmek istiyorum. Demir İnal, AK Parti İstanbul ikinci bölgeden milletvekili aday adayı.
Yeni bir seçim dönemine giriyoruz.

Bütün partiler, başımızı hep dik tutacak, yüzümüzü güldürecek milletvekili adaylarıyla, milletimizin huzuruna çıkmalıdırlar.
Ben, Demir İnal‘ı tanımadan önce, onun büyük âlim ve çok faziletli kayınpederi Prof. Dr. Lütfü Ülkümen‘i tanıdım. Ülkümen Hoca, Çerkez asıllı büyük bir Türk milliyetçisiydi. 1970’li yıllarda Ankara’da oturuyordu. Erzurum Üniversitesinde öğretim üyesiydi. Ankara’dan Erzurum’a geçerken bir gece Sivas’ta kalıyordu. Her defasında bana telefon açıyordu:
-”Yarın Sivas’ta olacağım.

Bana iyi bir otelden yer ayırt. Arkadaşlarını da haberdar et. Gece bir evde toplanıp “vatanı kurtarmaya çalışalım!”
Türkiye’nin çeşitli meselelerini ele alıp konuşmaya “Vatanı kurtarmak” diyordu. Bir gün sonra bizim evimizde, 15-20 arkadaşla bir araya geliyorduk. Lütfü Ülkümen Hocanın, o tadına doyulmaz sohbetine kulak kesiliyorduk. O muhteşem sohbetlerin tiryakisi olan arkadaşlarım vardı.
İşte bu Demir İnal, Lütfü Ülkümen Hocanın damadı. Hani bizde bir söz vardır:

“Kayınpederle damadın toprağı aynı yerden karılırmış!” deriz. Demir İnal‘ı tanıdıktan sonra, sevinçle gördüm ki, Prof. Dr. Lütfü Ülkümen’in bütün millî dâvâlarımıza bakışı ne ise, damadı Demir İnal‘ın bakışı da o. Yani Ülkümen Hoca, ayağını kaldırmış, Demir İnal da aynı noktaya adım atmış. Demir İnal, benim çok sevgili hemşehrilerimden biri. 1944 yılında Sivas’ta doğdu. Tahsil hayatı kısaca şöyle: TED Ankara Kolejinden mezun oldu. Sonra Tarsus Amerikan Kolejini bitirdi. Amerika’da iktisat eğitimi gördü. Kanada’da master yaptı. Ottowa Üniversitesinde öğretim asistanı olarak çalıştı.
1977-1982 yılları arasında Cidde ve Belçika Büyükelçiliklerimizde Çalışma Müşaviri olarak hizmet verdi. 1982-1985 yıllarında Uluslararası İslâm Bankacılık ve Ekonomi Enstitüsünde dış ilişkiler sorumlusu idi. 1985-1990 yıllarında Türkiye İmar Bankasında Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet verdi.
1990-1992 yılları arasında, hem Türk Cumhuriyetlerinde yatırım projelerini takip etti, hem de Nahçıvan Türk Yatırım Bankasının kurulmasına yardımcı oldu. Sonra, Al Baraka‘nın Özbekistan ve Kazakistan şubelerinde genel müdürlük yaptı. 1993-96 yılları arasında, onu, Marmara Holding‘in Bağımsız Devletler Topluluğu koordinatörü olarak görüyoruz.
Demir İnal daha sonra, İhlâs Finans Kurumunda Genel Müdür Yardımcısı, Server Holding A.Ş‘de, Petline Petrol Ürünleri Dağıtım A.Ş‘de Koordinatör olarak çalıştı. Emlâk Konut A.Ş‘de Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2003-2009 yılları arasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında, araştırmacı olarak görevlendirildi. Onun en son çalıştığı yer, Karaman Belediye Başkan Danışmanlığıdır. Şimdi de İstanbul’dan 2. Bölgeden AK Parti milletvekilliğine talip. Parti yetkilileri onu listelerine alırlar mı, alırlarsa seçilecek sıraya koyarlar mı bilemem. Ama bildiğim, samimiyetle inandığım husus şudur: Demir İnal, T.C. hükümetlerinde rahatlıkla bakanlık yapacak bilgiye, tecrübeye, cesarete, asalete sahip biridir. Görelim Mevlâm neyler?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Y. Bülent Bakiler Arşivi