Cemal Nar

Cemal Nar

Irkçılık Aklı da Bozuyor Ağzı da…

Irkçılık Aklı da Bozuyor Ağzı da…

Bir kısım Müslüman Kürt kardeşlerimden ve bazı lanetli ırkçılık hastalığına yakalanmış Kürtçülerden mailler alıyorum. Sanki ortak bir ağız var hepsinde. Temel özelliği saldırgan, mütehakkim, suçlayıcı ve genelleyici bir ağız bu.

Oysa ben İmam Hatibi Diyarbakır’da okudum. Başka başka yerlerde birçok Kürtle tanıştım. Benim bildiğim Kürtler dindardır, efendidir, saygılıdır, mütevazidir. Ama bu mektuplarda maalesef bu üslubu bulamıy ve üzülüyorum. Nereye gitti benim o mübarek kardeşlerim? Bana yazanlar mı azgınları yoksa buları?

Bizi ne ile suçluyorlar?

İşte bu sistem kendilerine 80 yıl zulmetmiş de Türk kardeşleri razı olup buna ses çıkarmamış. Buna sitem ediyorlar. Mesela birisi şöyle yazmış (Olduğu gibi aldığımdan dil ve imla yanlışlarına karışmadım):

“Yüzyıl inkar edilmeye çalışılan ve yüz yıldır da inkar edilen kürt halkını siz hala görmüyorsunuz anladığım kadarıyla...oysa kürt halkının haklarını ilk önce siz müslüman türkler tanımalı ve hakları için mücadele etmeliydiniz.. Hem din, hem cephe kardeşiniz yok sayılıyor...ve siz bunu onaylıyorsunuz...”

“Kimmiş bu zulmedenler?” diye sormanıza da gerek yok. Kendileri sayıyorlar:

“Ezanı türkçeleştiren, camileri ahır yapan, kuran kurslarını kapatan, iskipli atıf hocayı, şeyh saidi asan..başta said nursi olmak üzere milyonlarca müslüamana zülüm eden kimdi acaba...? onun yerine evet biz kürtlere zülm ettik ve bunun sonucu pkk ortaya çıktı..ve bu gün bu konu kan akmadan nasıl durulurun yolunu göstermenizi beklerdim..ama maalesef sizde…”

Bir yazıyı anlamak için baştan sona dikkatle okumak gerek. Bir yazarı anlamak için de en az birkaç yazısını. Benim bir şikayetim var, bana mail gönderecek veya yazıma yorum yapacak kadar ilgi duyanların azımsanmayacak bir kısmı bunu yapmıyor gibime geliyor.

Neden mi böyle düşünüyorum?

Uzun uzun burada yazdık. Ama bu kardeşlerime kısa kısa bir hatırlatma daha yapayım da üstümüzdeki hakkı tavsiye ve nasihat sorumluluğu kalksın bari.

1-Irkçılık dinimizde lanetlenmiştir, Türkçülük, Kürtçülük, Arapçılık… farketmez, hangi ırktan olursa olsun ırkçılık yapanlar lanetlenir, melundur. Peki bunu lanetleyen kimdir? Allah Teâlâ, Resulullah Efendimizin (as), melekler, Müslümanlar, belki dağlar taşlar… Bundan nasıl korkmaz bir Müslüman? Yok şöyle yok böyle diye sebep, daha doğrusu bahane aramaya kalkar?

‎2-Bu sistem Türk, Kürt, arap, Acem, Çeçen… demeden bütün müslümanlara zulmetmiştir. Verilen örneklerden de bellidir. Bizimle bu sistemi niye aynı kefeye koyuyorsunuz sevgili kardeşlerim? Bu sistem size zulmetti de bize etmedi mi? Biz niye onun zulümlerine sahip çıkalım ki? Niye vebalini yüklenelim. Olmaz öyle şey. Biz de sizin kadar mağdur ve mazlumuz. Şimdi biz de size “bize sahip çıkmadınız” desek ne anlamı olabilir? O zaman Kürt Türk ayırımı yapılmadan ortak kimlik Müslüman olarak müştereken bu zulme karşı çıkıldı. Bunu niye inkar edersiniz?

Evet, şimdi bu soruna daha özel olarak sahip çıkmak gerekiyor. Bu da oluyor şükür. Çözüme çok yakınız. Bu da yapılıyor hamdolsun. Gazete köşelerine şöyle bir baksanız yeter. Tv. tartışmalarının ana konusu da bu. Hem de bıktıracak kadar…

3- Her ırkın yaratıcısı Allah’tır ve Yaratıcısı hakkını vermiştir. Buna karşı çıkanlar utansın. Biz niye herkese haklarını vermeyelim? Ama bir zaman bizim elimizden bir şey gelmemiş, niye bizi suçluyorsunuz ki?

İçimizden aldatılanlar yok mu? Var. Cumhuriyetin beyin yıkayan eğitiminin etkisinden tamamen kurtulmak çok zor. O kafayla Kürtleri inkar edenlere biz sahip çıkmıyoruz. Evet, bunlara biz sahip çıkmıyoruz. Siz de etkilendiniz o eğitimden. Din düşmanı bu PKK o eğitimin mahsulüdür ama anlayan nerde?

Her neyse, kardeşim zalim zalimdir, sizinki bizimki olur mu? Benden içimizdeki yanlış yapanlara sahip çıkmamamı beklerken, sen şu bu bahaneyle PKK ya sahip çıkarsan, bunu akıl kabul eder mi? Lütfen, Müslümanlar terörist, kan dökücü, can yakıcı ırkçılarla saflarını ayırmalıdırlar. Yoksa, imanın ne değeri kalır?


4- Bir Müslüman Allah için sever ve Allah için sevmez, buğzeder. Dinin en temel ilkesidir bu. Eğer kafir babanız da olsa uzak olacaksınız, teberri edeceksiniz. Siz bir müslüman olarak Marksist leninist PKK yı nasıl destekler ve döktüğü kana ortak olabilirsiniz? Unutmayınız, zalime destek verenler cehennemde yanar.

5- Şimdi kan dökmeye ne hacet? Barışçı yollardan hak aramak varken kan dökme nasıl kabul edilebilir? İnsan bunu nasıl içine sindirir?

6- Irkçılar dine düşman olur. O yüzden bakıyorum Kürtçüler de Türkçü ulusalcılar gibi dine düşmanlar. Bir Müslüman Materyalist PKK yı nasıl sever ve destekler, anlayamıyorum. Bu nasıl bir imandır Allah aşkına? Yarın olmaz ya PKK size bir devlet verse, nasıl bir devlet verecek? Komünist mi, sosyalist mi, faşist mi? Size İslam Devleti mi vaadediyor yoksa? Ediyorsa bile, siz buna inanıyor musunuz? Olmaz ya, farzımuhal olsa siz o zaman bu T.C. yi çok ararsınız. Bunu da T.C. yi temize çıkarmak olarak almazsınız inşallah.

8- Bakın arkadaşlar, her şey bu dünya değil, ölüm var, ahiret var. Yol yakınken ırkçılık ve terör destekçiliğinden vazgeçiniz. Yoksa cehennemde yanarsınız, sizi PKK da kurtaramaz ateşte yanmaktan.

9- Kurtuluş İslam’dadır. Üstünlük ırk ile değil, takva iledir. Hepimiz tarak dişleri gibi eşitiz. Siz zalimlere kanmayınız, bizi de dinimize düşman zalimlerle bir kefeye koymayınız. Aynısı bizim için de geçerlidir elbette.

10- Yazarken veya konuşurken daha nazik, daha kibar ve edebli olarak yazarsanız, daha kolay anlaşırız. Kabalıktan hayır gelmez.

Sonuç: Geliniz, hep beraber Allah'ın ipine sarılalım, bu ülkeden inançsızlığı ve sebep olduğu bütün zulümleri beraberce kovalım.

Bu ülkede bizim derdimiz zaten başımızdan aşkın, bir de PKK belasıyla uğraşmayalım.

Bunlar bizden bir kardeş hatırlatması. Yine de siz bilirsiniz. Zira herkes hesabını Allah’a bizzat kendisi verecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi