Cemal Nar

Cemal Nar

İmam Hatiplerin Eti Zehirlidir

İmam Hatiplerin Eti Zehirlidir

Evet, İmam Hatiplerin eti zehirlidir, yiyen iflah olmaz. Öyleyse ey CHP, siz de artık iflah olmazsınız.

Yaptığınız bu “CHP iktidara gelmesi halinde “ihtiyaç fazlası” diyerek yaklaşık 470 İmam Hatip Lisesi’ni kapatacağı” açıklama sizi bitirecektir inşallah:.

Kininizle kalacak ve öfkenizden çatlayacak, ama azıcık zarardan başka bu okullara hiçbir şey yapamayacaksınız? O azıcık zarar da aşının içindeki zehir gibi bize panzehir olarak zaten gereklidir. Ne diyordu Merhum Üstat:

Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın,
Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın.”

Anladın mı ey CHP, sen bittin, sen artık bu nesli durduramazsın, sen bu yiğitlerin ayakları altında ezilmeye mahkumsun düşman olarak ilan ettikçe kendini. Bir İmam Hatip Liseli, mesela bugün Tayyip Bey gibi biri, yarın inşallah başka biri, seni her zaman ezer geçer, “tv. de tartışalım” diye yalvarırsın, seni muhatap diye karşısına bile almaz, konuşmaya bile tenezzül etmez.

Ey CHP, aklını başına al, artık uğraşma İmam Hatip Liseleri ile. Uğraşma sivil toplum kuruluşları ile, derneklerle, cemaatlerle, tarikatlarla… Bırak bu bayat “gerici, tutucu, yobaz, softa, örümcek kafalı, çember sakallı, sıkma baş, dinci, tarikatçı, muskacı, göbek yazıcı, kökten dinci, şeriatçı…” gibi aşağılayıcı yaftalamaları da, efendice gel ve sor, “senin derdin nedir arkadaş?” diye.

Unutma, bunlar halktır, halk.

Eğer demokrasi oyununu oynamaya devam edeceksen, anla artık, buna mecbursun, buna mahkumsun. Yok diktatörlük istiyorsan, ki hiç şüphem yok “ahh! Nerde?” diyorsundur şimdi içinden, ama onu da unut, artık o da geçmez eline. Öyleyse sen değişeceksin, halkınla barışacaksın. Benim buna umudum yok, sana yardıma niyetim de yok, ama yine de sözün gelişi olarak hatırlatalım işte…

Bak CHP, bu okullar milletindir. Binalarını da millet yapmış, devlete bu amaçla teslim etmiştir. Suyu yokuşa sürme, ipe un serme, fazla mazla da deme. Millet çocuğunu İmam yapmak istemiyor, dini bir eğitim almasını istiyor. Bunu anla artık. Bu yüzden imam olmayacakları halde kızlarını da bu okullara veriyor. Böyle istiyor yahu, sana ne? Sen istemiyorsan verme, karışan var mı? Yok! Öyleyse sen de karışma!

Sen istemiyorsan verme, ama evet, millete de karışma. Ben çocuğumu o okullarda okutmak istiyorsam, kapısı bana açık olmalı, ihtiyaç fazlası diye kapatılmamalı. Ey CHP, senden maaş isteyen mi var? Senden eğitim isteyen var, o kadar. İşe gelince, iktidarınızda emeklilik sebebiyle boşalan camilere bile imam atamadınız. Atamadınız da ne oldu? Bir İmam Hatipli geldi, devletin rutin işini yaptı, teşekkürü o aldı. Oyu da o alacak haliyle. Nasıl, mutlu musunuz? İyi ettiğinize inanıyorsanız devam ediniz…

Evet, 28 Şubat sürecinde meslek lisesi mezunlarının üniversiteye gidişini önleyerek imam hatip liseleri başta olmak üzere tüm meslek liselerini bitirmek istediler ve hem o okullara hem de millete çok büyük zararlar verdiler. Sonuç ne oldu? Bu oyun tutmadı şimdi gelinen nokta malum. Bu mu sizi rahatsız etti?

Esas şimdi bekleyin siz rahatsızlığı. Buradan davet etmeme bile gerek yok; bundan sonra ne kadar İmam Hatip Liseleri ile bir şekilde bağı olan herkes, yani öğrencisi, öğretmeni, velisi, emmisi, dayısı, cemaati vs. hepsi sizinle mücadele etmeyi kendisine varlık sebebi saymıştır. Sizinle yasal zeminde mücadeleyi kendine bir vecibe edinmiştir.

Arının inine çomak sokmakla iyi mi ettiniz şimdi?

Yazım uzadı. Uzun sözün kısası, biz İmam Hatiplerin eti zehirlidir, yiyen iflah olmaz.

Bizden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi