Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Kıskanç insanlar mutlu olamıyor

Kıskanç insanlar mutlu olamıyor

Bu hafta hanımlarımıza "kıskançlık" duygusuyla ilgili düşüncelerini sorduk. Kıskançlığın kişinin mutluluğunu alıp götürdüğünü ifade eden hanımlarımız, "bu durumdan kurtulmanın en büyük yolu duadır" dediler.

Kıymetini bilmiyorlar

Ben yapı olarak kıskanç biri değilimdir. Ama küçük kardeşim çok kıskanç olduğundan bu duyguyu gayet iyi biliyorum. Kıskanç insanlar kolay kolay mutlu olamıyorlar. Kendi sahip oldukları şeylerin kıymetini bilmiyorlar her zaman etraflarındaki insanlara özeniyorlar ve onların sahip olduklarına imreniyorlar. Biz kardeşimize yardımcı olmak için elimizden geleni yaptık, şimdi daha iyi. Eğer insan kıskanç olduğunu bildiği halde bu tarafını iyileştirmeye çalışmıyorsa kolay kolay mutlu olamaz. Merve A. (ev hanımı)

Dua ettim

Kıskançlık insanın içini yiyip bitiriyor. Ben kendim de öğrencilik yıllarımda arkadaşlarımı çok kıskanırdım. Bu o kadar kötü bir duygu ki, karşınızdaki insanı görmek onun başarılarını duymak istemiyorsunuz. Üniversiteyi bitirdiğimde dinimin emirlerini daha yakından öğrenmek nasip oldu. Efendimizin hayatını okudum ve kendimi değiştirmeye karar verdim. İşe önce kıskandığım insanlara dua ederek başladım. Sonra aynı duayı kendim için yaptım. Bunu yaptığımda içimin rahatladığını hissettim. Kıskançlık insanı yoruyor, huzurunu alıp götürüyor. O yüzden giderilmesi gereken bir sorundur. Derya S. (muhasebeci)

İnşallah değişirler

Ben kendim kıskanç değilim ama iki kızım var, ikisi de birbirini kıskanıyorlar. O yüzden her zaman kavga ediyorlar ve birbirlerini hiç kabullenemiyorlar. Bir anne için bu çok zor bir durum. Onlara anlatıyorum ama anlayamıyorlar. Annem küçükken siz de öyleydiniz büyüdüklerinde değişirler diyor ama şu an biri on dört diğeri on altı yaşında ve değişen bir şey yok. Eşim de ben de ikisine de eşit davranıyoruz ama olmuyor. Biz de olayı zamana bıraktık, inşallah değişirler. Suzan E. (ev hanımı)

Bu bir hastalıktır

Bence kıskançlığın arkaplanında yetersizlik duygusu var. Kendini yeterli görmeyen insan karşısındaki insanlara bakıyor ve onları kıskanıyor. Allah hepimize ayrı ayrı özellikler ayrı ayrı imkanlar vermiş. Bizler onun verdiği şeylere saygı göstermeli ve şükretmeliyiz. Başkalarına hased eden kıskanan insan sahip olduklarına razı gelmiyor demektir. Bu da dinimizin hoş karşıladığı bir şey değil. Kıskançlığını dizginleyemeyen insanlar ise sürekli dua etmeli, bu durumdan kurtulabilmek için elinden geleni yapmalıdır. Çünkü bu bir hastalıktır. Begüm K. (öğrenci)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi