Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Liberman-uberman’ın zamiri!

Liberman-uberman’ın zamiri!

Liberman’ın ne mânaya geldiğini bilmiyorum, doğrusu merak da etmiyorum. Fakat “uberman”ı biliyorum! Hani superman/süpermen’in almancası! “Üstün insan” veya “insan üstü”. (Eskiden “fevkalbeşer” derdik.)
Üstün insan ideolojisi, yani ırkçılık yahudiliğin insanlığa en berbat hediyesi. Çünkü yahudilik, dini kendine hasreder. Ancak bir kavimden, üstün ırktan gelenler bu dine mensup olabilirler.
Siz bütün dinler yayılmak, kendine taraftar toplamak için çalışırken yahudilerin neden bunu yapmadığını hiç düşündünüz mü?
Siz isteseniz de Yahudi olamazsınız! Çünkü aşağı ırktansınız! Kelime-i şahadet getiren Müslüman olur. Aynı anda bütün müslümanların hak ve mükellefiyetlerine sahip olur.
Vaftiz olan Hıristiyan olur. Fakat yahudi olmanın yolu yoktur. Kan bağından başka!
Herkes “üstün ırk” nazariyesinin Nazilikle ilgili olduğunu düşünür. Naziliğin de ilham kaynağı bu görüş olmalıdır.
20. yüzyılda, binlerce yıl sonra Filistin’de bir Yahudi devleti kuruldu.
Dünyanın birçok yerine yayılmış olan yahudiler 1. Dünya Harbi’nden beri (Osmanlı sonrası) Filistin’e geliyorlardı. Bu geliş çok da hızlı değildi. Almanya’da Hitler’in Yahudi soykırımı göçü hızlandırdı. Bazıları der ki, Hitler’in Yahudi soykırımı, yahudilerin göçünü sağlamak için danışıklı dövüştü. Bu iddia biraz uçuk bulunsa bile, Hitler’in adı, Yahudi ırkına hem böyle bir destek verdiği için, hem de yahudilerin Filistin’e yerleşmesini, burada devlet kurmasını meşrulaştırma imkânı sağladığı için unutulmazlar listesinde olmalıdır.
İsrail bu masum, itilen kakılan, soykırıma tabi tutulan binlerce yıl ezilmiş Yahudi imajını çok kullandı. Bütün Holiviut sineması, bütün Yahudi ağırlıklı dünya medyası bu propagandayı yaptı, yapıyor ve yapacak.
İsrail öldürse de masumdur! İsrail’in katliamı asla “pogrom” değildir! Asla ve kat’a “holokost” değildir. Onların katlettikleri insan değildir, insan eşittir yahudidir çünkü!
Derler ki, “Ermeni soykırımı”nı İsrail devletinin tanımama sebebi, kendilerine rakip çıkacağı düşüncesinden kaynaklanır! Dünyanın tek masumu onlar olmalı!
İşte tam sırası: İsrail Osmanlı’nın Ermenilere soykırım uyguladığı yönündeki Ermeni iddialarını tanıyacakmış!
Bunun İsrail’in çok meşhur Dışişleri bakanının ağızından söylenmesine önem atfediliyor. Bence Liberman gibi, bu iddianın onun ağzından söylenmesinin de bir önemi yok.
Önemli olan Liberman’ın İsrail’in zamirini ortaya dökmesi!
Ne demek “zamir”? “İç” demek, “iç yüz” demek...
Dışa başka görünürsünüz, mesela barışçı, insaniyetçi... Ama asıl fikriniz, ameliniz böyle değildir.
Liberman, ABD’de “Ermeni soykırımı” için lobi yapmak ve PKK’ya yardımın gündemde olduğunu söylemiş.
Bu şu anlama geliyor: Biz bunları bugüne kadar el altından yapıyorduk, şimdi açıktan yapacağız!
İsrail iki demoklesin kılıcı sarkıtıyordu Türkiye’nin üstüne: Birincisi Ermeni soykırımı, ikincisi PKK!
Türkiye nezdinde İsrail’i meşru gösteren, hatta makbul kılan bunlardı. “İsrail lobisi ABD’de Ermeni soykırımının kabulünü önlüyor. Onlar olmasa halimiz nice olur?” Ne zamandır bu böyle? En az çeyrek yüzyıldır! Yahudi lobisi, Türkiye’ye “ipler benim elimde” diyor!
Bu doğru: Arkada Yahudi, siyonist kışkırtması olması, gerçek bir Ermeni gücü yok!
Terörist devlet İsrail, PKK terörüne karşı Türkiye’nin safında görünüyor. Görünüyor ama, cümle âlem biliyor ki, PKK’nin arkaplanında İsrail var!
Liberman’ın yaptığı şu: Gerçeği itiraf etmek, ikrar etmek!
Liberman bir “uberman” yani üstün insan! Onunla baş edilemez!
Öyle mi gerçekten? Göreceğiz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Asım Yenihaber Arşivi