Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

77. dakika

77. dakika

QUARESMA atıldığında maçın bitmesine 13 dakika vardı. O dakikaya kadar Beşiktaş bir kişi fazla oynamasına rağmen sahada hiçbir varlık gösterememiş, oyun başında bulduğu pozisyon dışında da fırsat yakalayamamıştı. Herhalde tüm Beşiktaşlılar bu dakikadan sonra artık maçı kazanmayı hatta beraberliği bile düşünmüyorlardı. Quaresma demek disiplinsizlik demek. Atıldığı pozisyonun hemen öncesinde varyete yapayım dedi. Topa bastı, yere düştü ve rakibe yaptığı müdahaleden de ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı. Ne olduysa bundan sonra oldu. Türk futbolunda kolay kolay yaşanmayacak şeyler yaşandı. Önce bir yan top ve Sivok'un kafası, sonra da yine yapılan ortada Holosko'nun bomboş kafası 3 puanı Beşiktaş'a getirdi. O ana kadar Bursa defansı taş gibi olmasına rağmen yenilen gollerde büyük hataları var. Hele ikinci gol tam bir komedi. 40 metrelik orta, Holosko boş bırakılıyor ve gidip golü yapıyor.
Maç sert geçti. Bursa oyunun başında golü bulunca bütün şablon ve taktik Bursaspor lehine değişiverdi. İlk devrenin başlarında öne geçmelerine rağmen bir oyuncularını kırmızı kartla kaybetti. Bangura'nın yaptığı da Quaresma'nınki gibi sorumsuzluk. Muhtemelen rakibine küfür etti ve oyundan atıldı.

CARVALHAL BİR ŞEY KATMIYOR
Uzun süre 11'e 10 oynamak ne Bursaspor için dezavantaj, ne de Beşiktaş için bir avantaj oldu. Aslında Beşiktaş'ın kazandığına bakmayın, çok ama çok kötü oynadılar. Tıpkı Ankaragücü maçı gibi. Orada duran toplardan Sidnei kurtardı burada da yan toplarda Bursa'nın yaptığı hatalar. Beşiktaş için kim ne derse desin işler iyi gitmiyor. Carvalhal ne oyun anlayışı ne disiplin ne de karizma olarak Beşiktaş'a hiçbir şey katmamışa benziyor.
Gelelim hakem Yunus Yıldırım'a iki kırmızı kartta da haklı olabilir. Ama ne faul standartı ne kart anlayışı uluslararası oyun kurallarına göre değil. Adeta bir Yunus Yıldırım skalası var ve maçları da hakem Yunus Yıldırım bu skalaya göre, yani kafasına göre yönetiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi