Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hevesim hemen geçiyor

Hevesim hemen geçiyor

Fatma abla, ben bu yıl üniversiteye başlayacağım. Sorunum hiçbir şeyde sebat edemem, hiçbir şeyi beğenememem. Aslında biraz da doyumsuzum. Mağazada bir şey görüyorum hevesleniyorum harçlığımı biriktirip alıyorum. Ama bir hafta sonra hevesim geçiyor. Ya da annemden bir şey istiyorum kadıncağız ne yapıp edip istediğim şeyi alıyor ama hemen hevesim geçiyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Acaba her insan böyle midir? M. K.

Oldukça yorucu olsa gerek

Anladığıma göre, bir şeyi elde etmek için büyük çaba sarf ediyorsun ama elde ettiğinde o şeyin değeri düşüyor ve başka bir şeye yöneliyorsun. Bu gerçekten seni de aileni de yoracak bir durumdur. Elbette, sahip olduğumuz şeyler zaman içinde sıradanlaşabilir ancak iç dünyamızda her şeyin ayrı bir değeri vardır ve bunu hissederiz. Bu sorununuzun üstesinden gelebilmeniz için öncelikle, hayatınızla ilişkili olabilecek ya da olmayacak her şeyin anlamlı olduğunu hissetmeniz ve inanmanız gerekir. Mağazadan aldığınız şeyin bir değeri ve anlamı var. Çünkü, aileniz sizin için çalıştı ve para kazandı, siz de onların verdiği harçlıkla kendinize giysi aldınız. Böylece beğendiğiniz bir elbiseye sahip oldunuz ve ailenizin sizin yanınızda olduğunu hissettiniz. Eğer birkaç gün sonra ihtiyaç olmadığı halde yeni bir giysi almak istiyorsanız bu isteğinizi kontrol etmenin yolunu bulacaksınız. Erişkinler, istedikleri şeyleri süzgeçten getirirler ve gerekirse isteklerini erteleyebilirler. Bu konuda küçük uygulamalar yapın bir süre sonra duygu ve düşüncelerinizi kontrol etmeyi öğreneceksiniz.
Bir dikiş tutturamıyorum

Ablacığım ben şu an otuz üç yaşındayım. İki kere nişanlanıp ayrıldım ama hayatımdaki istikrarsızlık hep başımı ağrıttı. Bir işte tutunamıyorum, altı ay bir işte sekiz ay bir işte oradan oraya sürükleniyorum. Her işten çıkışımda babama kızıyorum beni neden okutmadın diye sitem ediyorum. Hayatımda bazı şeylerin yoluna girmesini istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. H. K.

Meslek sahibi olman şart

İfadenden anladığıma göre, nasıl bir işte çalışacağına tam olarak karar verememişsin. Yani bir mesleğin olmadığı için nerede ne yapacağını kestiremeyebiliyorsun. Eğitim hayatına devam edememiş olabilirsin ama meslek edinmen için bir engel yok. Bunun için önce yeteneklerini dikkate al ve ilgi alanına uygun bir meslekte kendini geliştir. Bu aşamadan sonra iş arayabilirsin. İnsan başarılı olmadığı işte sıkılır, sebat etmek istemez. Oysa başarıyla icra edilen bir meslekte kişi başarılı ve mutludur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi