Ömer Üründül

Ömer Üründül

Beşiktaş'ın artıları-eksileri

Beşiktaş'ın artıları-eksileri

Beşiktaş lige Eskişehir yenilgisiyle başladı. Ardından Ankaragücü karşısında galibiyeti son 8 dakikada bulabildi. Bursa'da çok uzun süre 10 kişi oynayan rakip karşısında tek pozisyon bulamadı. Quaresma'nın kırmızı kartıyla 10 kişi kaldıktan sonra 88 ve 90. dakikada iki sürpriz golle maçı aldı. Antalya karşısında büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen maçı aldı. Dört maçta sergilenen futbol olumsuz olmasına rağmen sıkışık trafikte 9 puan haneye yazıldı.
Eleştiri oklarının yöneldiği ilk isim Carvalhal.. Aslında 9 puan alınmasaydı bu eleştiriler üst düzeye çıkacaktı. Bunun en önemli nedeni de Carvalhal'ın takımın başına geliş şekli. Ama bana göre Portekizli'nin teknik adam icraatları büyük çoğunlukla doğru. Öncelikle adaletli bir teknik adam.
Guti'yi iyi çalışmadığı ve yaşam şeklinden dolayı kadroya almıyor. Simao'yu oyundan çıkarabiliyor. Ayrıca sakatlık, yorgunluk ve formsuzluğu göz önüne alarak cesur rotasyonlara gidiyor. Kulübedeki heyecanı ve maçı yaşaması takıma sinerji veriyor. Beşiktaş'ın bana göre en önemli problemi Guti ve yetenekleri tartışılmayacak dört Portekizli'nin özel yaşamlarına dikkat etmeyip fizikisel yetersizlik göstermeleri.
Perşembe gecesi Avrupa Ligi'nde zor bir deplasman maçı var. Stoke City'nin en büyük özelliği 90 dakika takım ruhuyla savaşmaları... Topun olduğu bütün bölgelerde yardımlaşmalı etkili pres uyguluyorlar.
Bu sezon içeride Liverpool'u yenip M.United'a ilk beraberliği tattırdılar. Beşiktaş'ın en çok başını ağrıtacak şey duran toplar olacaktır. Taçları altıpasın içine atan oyuncuları var. Dinamo Kiev-Stoke City maçını TV'den izledim.
City'yi geçen sezondan daha iyi buldum. Sonuç olarak Maccabi galibiyetinin çok önemi yok. Gruptan çıkabilmek için City ve Kiev maçları çok önemli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi