Ömer Üründül

Ömer Üründül

Zor da olsa Barça

Zor da olsa Barça

Barcelona'nın artık herkes çok özel bir takım olduğunu biliyor. Yüksek tempo, rakibi bezdiren müthiş bir pas trafiği, değişik varyasyonlu hücum girişimleri ve bütün bunlara ilaveten Messi faktörü... Tabii ki bir önemli güçleri de topu kaptırdıkları anda yaptıkları mükemmel takım presi... Böyle bir takım karşısında bilhassa Nou Camp'ta oynamak her takım için çok zor.
Arsene Wenger değişik bir taktik hazırlamış. 20 metrelik alan içinde Arsenal tek blok halinde on kişiyle ilginç bir takım savunması uyguladı. Bunu uygularken de ofsayt taktiğine de başvurdu. Bu değişik anlayış Barcelona'ya ters geldi ve top sürekli Barcelona'da olmasına rağmen pozisyon olmadı. Arsenal de aslında iyi top yapan bir takım ama onlar Barcelona'nın sürekli topa sahip olması ve uyguladığı pres karşısında 40. dakikaya kadar santrayı geçmediler desek yeri var. En sonunda Barcelona devre biterken hücum presle kazandığı top sonucu yıldız futbolcusu Messi ile skor avantajını yakaladı.

BUSACCA DEVREYE GİRİNCE!
Artık her şey Barcelona lehine dönmüştü. Ama her zaman söylediğimiz gibi futbol çok ilginç bir oyun. İkinci yarının başında Arsenal bir korner kazandı ve o korner de gol oldu. Artık Barcelona için bir anda her şey çok zorlaşmıştı çünkü yiyeceği ikinci golde üç gol daha atması lazımdı. Bu da Arsenal'e ekstra bir moral sağlamıştı. Tam Barcelona şok yaşarken sahneye hakem Busacca çıktı. Çok ağır bir kararla ikinci sarıdan van Persie'yi oyundan atınca Barcelona rahatladı. Katalanlar, arka arkaya pozisyonlar buldu çok kaçırdı ama sonra iki dakika arayla iki golü atıverdi.
Arsene Wenger'in en büyük hatası 10 kişi kaldıktan sonra skorda denge varken Fabregas da oyundayken defansif yönü ve devamlılığı olmayan Rosicky ile maça devam etmesiydi. Sonuçta Barcelona ikinci yarıda işi zora soktuysa da maçın sonunu kolay getirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi