Ersoy Dede

Ersoy Dede

AK Parti’yi nasıl devirirsiniz?

AK Parti’yi nasıl devirirsiniz?

Dün Habertürk’ün yayınladığı anket sonuçlarını incelerken bu soruyu sordum sürekli olarak; “AK Parti’yi ne bitirir?”.. Rakamları okumuş olmalısınız. AK Parti oylarını artırarak yüzde 52.1’e yükseltti. CHP’nin oyları ise yüzde 25.4’e düştü. MHP’nin oyları da yüzde 12 seviyesine geriledi. Yüzlerce şey söyleyebilirsiniz ama doğruyu bulabileceğinizi zannetmiyorum. Özellikle 12 Haziran sürecine girdiğimizde hatta ve hatta 12 Eylül referandumu sürecinde, AK Parti’nin ciddi bir oy kaybı yaşayacağı söyleniyordu. O zamanlar ne dendiğini hatırlayın. Demokratikleşme hamlelerinin, milliyetçi duyarlılığı yüksek kesimlerde antipati yarattığı savunuluyordu. Bu teze göre milliyetçilerin oyunu kaybetmişti AK Parti. Başka bir görüşe göre ise, gereken açılımların tatmin etmediği, açılım diye Kürtçe televizyonun ısıtılıp ısıtılıp Kürtlerin önüne konduğu dillendiriliyor, bunun ise Kürt oylarının kaymasına yol açacağı söyleniyordu. İkisi de olmadı. Gerek 12 Eylül referandumundan, gerek 12 Haziran seçimlerinden gerekse dünkü anketten anlıyoruz ki, Kürtler de memnun oldu atılan adımlardan, milliyetçiler de.. Bana bir tane Müslüman Kürt gösterin ki, Batman’daki adı konmamış bebeğin katledilmesini “meşru” görsün, göstersin. Size şerefimle söylüyorum ki, o manzara karşısında hâlâ örgütün eylemlerini savunacak bir Allah kulu kalmamıştır. Örgüt kendisi bile kendini savunacak halde olmadığından suçu başka bir yapılanmanın üzerine yıktı. Neresini savunacaksınız?

Şimdi böyle bir Türkiye var ve AK Parti’nin oyu 4 ay evvel seçimde aldığı yüzde 50’lik oyun bile üzerinde. AK Parti’yi terörle mücadelede başarısız göstermeye çalışan MHP ve CHP gibi kitle partileri düşüşlerini sistemli olarak sürdürüyor. AK Parti’nin “imha politikası” uyguladığı tezini yükselten PKK’nın siyasi kanadı BDP’de ise herhangi bir değişiklik yok. Peki sorarım o vakit rekabet etmeye çalışan siyasi partilerin seçim işlerinden sorumlu yetkililerine: “Nasıl devireceğinizi biliyor musunuz AK Parti’yi?” Ben genel başkan olsam herhangi bir partide, bu sonuçları okur okumaz ana karargahımı baştan değiştirirdim.





Aynı ankette bir isim daha görüyoruz. Mustafa Sarıgül. En beğenilen lider sıralamasında, 12 Haziran’da destek verdiği Kılıçdaroğlu’nu geçmiş durumda. Herhalde Sarıgül’ü AK Parti ya da MHP/BDP seçmeni “en beğenilen lider” seçmedi. Kılıçdaroğlu’nun bundan çıkarması gereken bazı dersler olmalı. “Etro Gömleği”ni önüne koyup biraz düşünmeli..


BIÇAK SIRTI


Bugünden itibaren Ülke Tv yeni yayın dönemine giriyor. Benim açımdan çok radikal bir değişiklik olmadığını söyleyebilirim. İzleyiciler farkında değil belki ama, perde gerisinde programların yayın saatleri, günleri, süreleri ile ilgili kıyametler kopar. Çok büyük televizyoncular 10 dakikalık kaprisler yüzünden yorgan yakarlar. Bizim o kadar fırtınalı olmuyor yeni yayın dönemi öncesi pazarlıklar çok şükür. Yine her akşam Ana Haber Saati olan 19:00’da “Ülkede Bugün” ile karşınızda olmaya devam edeceğim. Bir tartışma klasiği haline dönüşme yolunda emin adımlarla ilerleyen Bıçak Sırtı’nın ise yayın günü yine Çarşamba, ancak yayın saati artık 21:00. Planlarınızı, programlarınızı ona göre ayarlayın..


Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi