Resul Tosun

Resul Tosun

Bira festivali teşekkürü

Bira festivali teşekkürü

Geçen sene Hilal TV'de Sibel Eraslan hanımla yaptığımız Hâsıl-ı Kelam programına Makedonya Müftü Yardımcısı Dr. Abbas Yahya'yı misafir etmiştik. O programda hem Makedonya'yı konuşmuştuk hem de Abbas beyin hazırladığı balkan ilahileri albümüne temas etmiş ve canlı yayında birkaç balkan ilahisi yayınlamıştık.

O albümü kendilerinin basacağını zannediyordum, albüm elime geçtiğinde kültür ve turizm bakanlığımızın bastığını gördüm sevindim. Ayrıca bakanlığın Güzel sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından şahsıma gönderilen dokuz takım CD'yi de görünce daha da sevindim.

Tam da Kültür Turizm Bakanlığı hakkında olumlu bir şey yazmak için aradığım bahaneyi bulduğumu düşünüyordum ki hevesim kursağımda kaldı.

Yeşilay Cemiyeti'nden aldığım bir mesaj bakanlığın İstanbul'da düzenlenen Oktoborfest bira festivaline sponsor olduğunu bildiriyordu.

Bilindiği gibi bu festival Antalya'da üçüncü kez yapılmış ve CHP'li büyük şehir belediye başkanının büyük desteğine mazhar olmuş bir festivaldir.

Alkol tüketimini teşvik eden bu festivali Yeşilay cemiyeti protesto etti.

" Tüm Avrupa ülkeleri toplum sağlığını tehdit eden alkol kullanımını azaltmaya çalışırken, ülkemizde bunu teşvik eden festivalini amacı nedir?" diyen başkan Av. Muharrem Balcı, belediye önüne siyah çelenk koyup belediye başkanına 'Alkol Esareti ve Sağlık Sorunları' kitabını göndermiş.

CHP'li bir belediye başkanının bira festivaline destek vermesi fazlaca yadırganacak bir tutum değildir ama Yeşilay bir sivil toplum kuruluşu olarak misyonu gereği alkol ile mücadele bağlamında bana göre gerekeni yapmıştır.

Buraya kadar pek şaşılacak bir şey yok.

Ancak aynı festivalin İstanbul ayağına AK Partili Kültür ve Turizm bakanının destek verdiğini duyunca üzüldüm. Üzüldüm çünkü bu destek başbakanın ve hükümetin alkol ve tütün mamullerine karşı verdiği örnek mücadele ile çelişiyordu.

Aslında bakanlığın bira festivaline verdiği desteği duyunca geçen hafta yazmayı düşündüğüm teşekkür yazısından vazgeçmiştim, eleştirecektim. Ama insan haftada iki kere yazınca gündemi yakalamakta zorlanıyor.

Neyse Yeşilay, bakanlığın önüne de siyah çelenk koyup kamuoyunu bilgilendirince bakanlık festivalden desteğini çektiğini ilan etti.

Tabii bu durum karşısında asıl teşekkür etmemiz gereken kurum Yeşilay oldu.

Geçen sene bir cümle ile sorguladığım Yeşilay'ın yeni başkanı Av. Muharrem balcı bana sitem etmiş ve Yeşilay'ın artık canla başla çalıştığını anlatan mailler göndermişti.

Doğrusu o günden beri takip ettiğim Yeşilay'ın hakikaten eskisi gibi varlığı ile yokluğu birbirine denk bir kurum değil artık başkanlara ve hatta bakanlara geri adım attıracak etkinliklerle topluma önemli hizmetler verdiğini gördüm.

Bira festivali konusunda takındığı bu cesur tavrından ötürü Yeşilay'ı yanlışta ısrar etmediği için de sayın bakanı kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Resul Tosun Arşivi