Ömer Üründül

Ömer Üründül

Yanlışlara rağmen kazandı

Yanlışlara rağmen kazandı

Avni Aker Stadı'nın yenilenmiş çok güzel zeminine rağmen Trabzonspor maça motivasyonsuz, temposuz ve dağınık başladı. Buna karşılık Ankaragücü hırslı, presli ve hücumu düşünen bir görüntüdeydi. Bordo-mavili ekipte Adrian oyuna teknik ağırlığını koyamıyor, arkadaşlarını tanımayan Volkan ne yapacağını bilmiyor, Brozek'in maç eksikliği kendisini gösteriyor ve Burak Yılmaz da rakibin yardımlaşmalı markajında varlık gösteremiyordu.
Bu tabloda oyunu istediği gibi götüren Ankaragücü, Turgut Doğan'ın attığı güzel golle skor avantajını da yakaladı. Trabzonspor'da bu golün şoku kısa bir süre devam etti. Devrenin ortasından sonra işin ciddiyetini anlayıp, takım halinde tempo yükselterek oyunda üstünlüğü ele aldılar. Bu da beraberinde üretkenliği getirdi. Biri direkten dönen 3 pozisyondan sonra Adrian'ın güzel asistinde Brozek skoru eşitledi.

DEFANSTA BÜYÜK YANLIŞ
İkinci yarıya Trabzonspor yine tempolu ve atak başladı. Ancak ilk yarıda kötü oynadıkları bölümde dahi geniş alanda yakalanmama doğrusunu terk ederek, defans bloğunu çizgi halinde öne çektiler.
Hele Theo Weeks ve Tissel gibi iki sprinteri olan bir takıma karşı. Bu büyük yanlışın ilk tehlikeli sinyalinde Theo Weeks net bir pozisyonu değerlendiremedi. Ama ikinci pozisyonda Theo Weeks golü attı.
Artık Trabzonspor için işler çok zorlaşmıştı. Çünkü rakip de çok dirençli ve motive idi. Ama golden kısa süre sonra Celustka'nın beraberliği sağlaması Avni Aker'deki kara bulutları biraz olsun dağıttı. Buna rağmen maçın gidişatı Ankaragücü'nün galibiyete daha yakın olduğunu gösteriyordu. Ama bir duran topta Burak Yılmaz, kaleci Özden'in hatası ile takımına üç puan getiren golü attı.
Sonuçta Trabzon, genelinde hiç de iyi oynamadığı, takım savunmasında büyük rahatsızlıklar gösterdiği ve iki defa yenik duruma düştüğü maçı şansıyla kazanmayı başardı.
Ankaragücü zor günler geçiriyor. Dün gece 90 dakikalık mücadeleleri ile en azından 1 puanı hak etmişlerdi. Ama her zaman söylediğimiz gibi, futbol hata affetmiyor. İkinci yarıdaki skor avantajından sonra yedikleri iki hatalı gol istediklerini almalarına engel oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi