Ömer Üründül

Ömer Üründül

Sezonun en iyi maçıydı

Sezonun en iyi maçıydı

DÜN gece Türk Telekom Arena'da gol olmamasına rağmen mücüdele temposuyla, mükemmel bir hakem yönetimiyle bu sezonun en iyi maçını izledik. Nurullah Sağlam, Galatasaray'ın gücünü ve özelliklerini göze alarak alışılmış kadrosunu tek forvet, beş orta sahalı bir takım tertibi sahaya sürdü. Bu değişiklikte amacı, Galatasaray'ın orta sahadaki ofansif organizasyonunu bozmak ve kazanılan topları ayağa garantili oynayıp, rakibe hücumda devamlılık şansı vermemesiydi. Fırsat buldukça da hücumu düşünmekti. Bu taktik ilk devre dört dörtlük tuttu.
Yenilenmiş çimde, seyircinin müthiş desteğiyle sahaya çıkan iştahlı Galatasaray, ilk yarıda hem oyun kontrolünü ele alamadı hem de istediği dar alan presini uygulayamadı. Bu yüzden büyük pozisyon sıkıntısı yaşandı. Kanatlar rakibin aldığı tedbirlerle çalışmadı. Ortadan denenen varyasyonlar da savunma karşısında etkili olamadı. Bence ilk yarıdaki bu kısır döngünün bir önemli nedeni de Fatih Terim'in takım tertibiydi. Kazım sağda Sabri de orta sahada oynayınca sistem işlemiyor.

DEĞİŞİKLİKLER DOĞRUYDU AMA
İkinci yarıda Terim doğru değişiklikler yaptı. Deneyimli Ayhan'ın da orta sahaya girmesiyle kontrol ele geçti ve yoğun baskı kuruldu. Bu devre rakibin müthiş direncine rağmen etkili pozisyonlar yakalandı. Ancak sarı-kırmızılı ekip bunları değerlendiremedi ve iki önemli puan kaybedildi. Galatasaray ikinci yarıdaki oyunu ve bulduğu pozisyonlarla galibiyeti kaçırdı demek de yanlış olur.
Unutulmamalı ki, Mersin İdman Yurdu bir penaltı bir de Nduka ile penaltıdan daha net bir pozisyonu kaçırdı.
Mersin İY bu sezon kazandığı maçlar da dahil en iyi futbolunu sergiledi. Kadro teşkili ve oyuncu değişiklikleri ve taktik çok yerindeydi. Nurullah Sağlam, Galatasaray'ın tüm riskleri aldığı anda Erman-Nduka değişikliğine girdi ama Nduka girer girmez yüzde yüz golü kaçırdı. İlk defa bir arada oynayan Çağdaş-İbrahim Kaş ikilisi ise mükemmeldi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi