Ömer Üründül

Ömer Üründül

Aykut Kocaman'ın adaletsizliği

Aykut Kocaman'ın adaletsizliği

Sivas deplasmanında Fenerbahçe'de Bekir ve Yobo'nun dışında tüm futbolcuların üst düzey fiziki düşüş içinde olmalarına bana göre ligin en çok koşan takımı olan Sivas'ın müthiş hırs, tempo ve presi eklenince kimsenin beklemediği bir saha içi görüntüsü neden oldu. Bir takımın 5 gün içinde böylesi fiziki düşüş yaşamasına anlam vermek mümkün değil. Aykut Kocaman "Şike kapsamındaki bitmeyen söylentiler moralimizi bozdu. Buna yorgunluk da eklenince bu tablo ortaya çıktı" dedi. Şike söylentileri 4 aydan beri gündemde. Kazanılan her maçtan sonra "Bu söylentiler motivasyonumuzu artırıyor" diyordu. Avrupa'daki üst düzey liglerde tempo sizden çok yüksek olmasına ve hafta arası da UEFA maçlarına rağmen bu tip düşüşler yaşanmıyor.
Teknik direktör Aykut Kocaman son derece kaliteli ve efendi bir kişiliğe sahip. Ancak artık iyice inandım ki adaletsiz bir teknik direktör. Fenerbahçe'de senelerdir yukarıdan kaynaklanan ve antrenörleri baskı altına alan bir olay var. Bu da belli isimlere ayrıcalık tanınması. Şartlar ne olursa olsun Alex ve Emre'nin dokunulmazlığı var. Bu ikiliden daha az seviyede de Mehmet Topuz için aynı durum geçerli.

SEZER'DE BÜYÜK YANLIŞ
Bir de hangi yabancı santrfor alınırsa kötü de oynasa Semih'e tercih ediliyor. Kezman, Güiza ve Niang'dan sonra şimdi de Bienvenu. Kocaman aslında sürekli teknik adam yanlışı yapıyor ama çoğu maçta da şans faktörü yardım ediyor.
Son derbide beraberlik golünün bir numaralı yaratıcısı ve sahadaki 22 kişinin en iyisi olan Caner'i çıkardı. Sivas'ta yaptığı her şey yanlış. Bir defa Fenerbahçe'nin 4-4-1-1 sistemi eldeki kadronun yapısıyla ve Alex'in formatına uyduğu için kullanılıyor. Bu kadroda tek forvetin arkasındaki Alex rolünde oynayacak (Emre dahil) oyuncu tipi yok. Eğer Alex yoksa sistem 4-4-2 olacak.
Kocaman, Alex'in rolüne Sivas'ta Sezer Öztürk'ü soyundurdu. Çok büyük bir yanlış. Sezer orta sahanın ortasında görev yapan ve buraya alışkın bir oyuncu, arkadaşlarını tanımıyor. Üstelik Bienvenu'yu hiç tanımıyor. Kocaman "Takım yorgundu" diyor. Deplasmanda ileride top tutacak santrfora ihtiyacı varken Semih'i yanında oturtup Sezer macerasına giriyor. İkinci yarıda, ikinci golden sonra zaten moralman bitirdiği Semih'i sahaya sürüyor.

ALEX OLSA NE OLACAKTI!
Gelelim tekrar Alex konusuna. Benim sürekli arkasında durduğum ve eleştiriler aldığım bir yorumum var: 'Alex'in zekasına, üstün yeteneklerine hiçbir itirazım yok. Ama günümüz futbolunda bu tempoda bu tarz bir oyuncu kabul görmüyor. Fenerbahçe'ye ligde faydası dokunuyor. Ama bir büyük takımın fiziki direnci düşük bir yeteneğe endeksli olması kabul edilemez.' Karabük karşısında uzatmaları da göz önüne alırsak Alex'siz 10 kişilik F.Bahçe maçı kazanınca ve Sivas'ta iki kişi hariç tüm futbolcular dökülüp maç kaybedilince artık medyada "Alex'siz olmuyor" yazıları çıkmaz diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Sanki Alex olsa F.Bahçe bu futboluyla Sivas'ta kazanacaktı.
NOT: Tüm İslam aleminin ve özellikle ülkemizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi