Feyzullah Birışık

Feyzullah Birışık

Hamsi ve Cehennem!

Hamsi ve Cehennem!

Ölüm ötesi bilgileri bir film izletir gibi anlatan Allah için çok sevdiğim bir kardeşim bana ‘teknelerle avlanan hamsi balıklarını görünce neler hissedersin?’ diye sordu… Hafızamı zorladım, zorladım ve zorladım ama onun beklediği cevabı bir türlü veremedim.

Beraber internete girip adı malum siteye hamsi avı yazıp çıkan görüntüleri izledik. Binlerce balık, ağdan tekneye doğru yuvarlanırken kimi denize düşüyor kimi tekne çalışanlarının ayakları altında eziliyor kimileri de martılara yem oluyor… Binlerce balık, yığınlar altında can veriyor. İzlediğimiz sahne buydu. Ama ben hala onun benden beklediği cevabı veremedim.

‘Bana bak ahi’ deyip anlatmaya başladı;

“ Balıklar ağlardan yığınla tekneye yuvarlanırken balıklar yerine insanları hayal ederek aklına Zümer suresi 71. ayet gelsin; ‘O küfredenler, bölük bölük cehenneme sürülür. Nihayet oraya geldikleri zaman kapıları açılır…’

Balıkçıların balıkları elleriyle ağlardan kalanları çıkardıklarında ve kasalara yerleştirdiklerinde ise aklına Rahman suresi 41.ayet gelsin; ‘(Çünkü o gün) Suçlu-günahkârlar, simalarından tanınır da alınlarından ve ayaklarından yakalanırlar.

Aman Allah’ım!!! Ne sahne!

Binlerce balığın çırpınmasını tebessümle karşılayan balıkçılar… Zerre kadar merhamet duygusu yok… Balıkları kasalara doldurup kızgın ateşe yem olmalarını sağlamaları umurlarında bile değil… Sanki şu ayet (Tahrim-6) tecelli ediyor;

“Ey iman edenler, kendinizi ve yakınlarınızı ateşten koruyun ki onun yakıtı insanlar ve taşlardır; üzerinde oldukça sert, güçlü melekler vardır. Allah kendilerine neyi emretmişse ona isyan etmezler ve emredildiklerini yerine getirirler.”

Allah’ım!!! Sen bizleri cehennem meleklerinin ellerine düşürme!

İnsanların cehenneme gurup gurup sevk edilmeleri kendilerinin çok değersiz birer moloz gibi algılandıklarını öğretir bize…

Cehennem…

Bizler tarafından nasıl bir yerleşim yeri olduğu pek de merak edilmeyen devasa bir işkence ülkesi… İnsanlar nasıl karşılanır, neler yer ve içer, nasıl bir işkenceye maruz kalır, orada zaman nasıl geçer nedense pek de merak etmeyiz… Sanki cennetle müjdelendik!

İşin garip tarafı bağışlanan mü’minleri bekleyen tarifsiz ve benzersiz mekân olan cenneti bile yeterince tanımıyoruz…

Bizi ne aldattı böyle?

Hamsi balıkları ve cehennem…

Ömrüm boyunca unutmayacağım bir tablo…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Feyzullah Birışık Arşivi