Ömer Üründül

Ömer Üründül

Taşlar yerine doğru konunca

Taşlar yerine doğru konunca

Fenerbahçe dün gece Bursa'da beklenenden çok daha kolay bir galibiyet elde etti. Taşlar yerine doğru konunca Fenerbahçe'nin saha içi yayılımı ve ayağa bol paslarla topa sahip olma ilkesi sahaya yansıdı. İleride Semih görev alınca sırtı karşı kaleye dönük yaptığı girişimler hem sistemi işletti hem de takımına karşı alana yerleşme şansı tanıdı. Bunlara bir de Stoch'un çabuk ve değişik varyasyonları eklenince Bursaspor'un takım savunması ciddi arızaya uğradı. Fenerbahçe ilk 10 dakikada çok net iki gol kaçırdı. Sonra Semih'in, hazırlanışı ve yapışı güzel golüyle skor avantajı yakaladı. Devre, Özer'in net bir fırsatı direğe nişanlamasıyla son buldu.
İkinci yarıda Fenerbahçe adına iki fırsat daha kaçtı. Bursaspor'un bir kornerinde Ömer'in gollük kafa vuruşunu ise Volkan mükemmel kurtararak galibiyette pay sahibi oldu.
İşler yolunda giderken Aykut Kocaman'dan yine garip hamleler izledik. Cristian'ı sahaya sürerek yine alışılmış düzeni arızaya uğratan Cristian-Selçuk- Emre ile bir orta saha oluşturdu. Bienvenu'nun girmesi hiç mantıkla bağdaşan bir olay değildi.

BURSASPOR'UN HALİ YOK Kİ!
Ama ortada bir gerçek vardı ki, ahı gitmiş vahı kalmış Bursaspor'un bu yanlışlara bir ceza kesecek görüntüsü yoktu. Sonuçta Stoch'un mükemmel golüyle galibiyet garanti altına alındı. Stoch gibi bir futbolcu nasıl bugüne kadar bu kadar süredir yedek bekletilir? Hele Ankaragücü maçından sonra derbide Stoch'un yerine Bienvenu'nün tercih edilmesini anlamak mümkün değil.
Dün Fenerbahçe için iki kazanç vardı. Serdar Kesimal'ın ilk maçında hiç sırıtmayışı ve de Gökhan Gönül'deki fiziki yükseliş...
Bursaspor bu sezon gerçekten her yönüyle çok olumsuz bir görüntü sergiliyor. Alışılan Bursa'ya göre hücum gücü hemen hemen hiç yok, tempo yavaş, takım savunması arızalı ve de kenarda her maç son derece sıkıntılı bir Ertuğrul Sağlam... Ümit ediyorum ki Bursaspor bir an önce bu olumsuz kimliğinden gerçek kimliğine dönsün...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi