Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Selçuk iyi alıştı

Selçuk iyi alıştı

Tempolu bir maç ama biraz sert. Futbol erkek oyunu ama erkekler de mert olur. Hinlik düşünmez! Öyle fauller vardı ki yapanlar futbol adına utanmalı. Tutma, çekme, itme, tekme, sinsice çangal atma hepsinde hepsi var. Hüseyin Tok, Yiğit İncedemir ve Kulkovski bu konuda başı çeker. Eboue'ye yapılan sertlikler can sıktı. Yine de ligin üzerinde bir çabukluk ve futbol oynama gayreti vardı maçta...

Manisaspor 2'de öne bile geçerdi. Simpson çalımlarla geçti topu direkten döndü. Şans topu Galatasaray'ı kurtardı. Bir süre iki takım da birbirine üstünlük kurmaya çalıştı, oyunda çok top kaybı olmasına rağmen mücadele güzeldi.

Yakın markaj, göz hapsinde alan savunması, topa rakipten önce basma, kaybedilen toplarda her iki takım oyuncularının da topun arkasında kalma gayreti futbola renk kattı. İki taraf da akordeon gibi açıldı kapandı futbol adına güzel melodiler çıktı. Tarafların çabuk oyun gayreti, presli oyun ve kontra toplarla gol aramaları seyri güzelleştirdi.

Galatasaray rakip alanda sağlı sollu ataklarla daha çok gezerken Manisaspor'un çabuk kontratakları gole daha çok yaklaştı. Muslera'nın parmak ucu uzanışı topu tokatlamasa deplasmanda öne geçerdi. Manisaspor savunması disiplinden hiç kopmadı. Rakibe oyun fırsatı tanımadılar, çok iyi kapandılar. Galatasaray bir türlü son vuruşları yapamayınca sıkıntı başladı. Emre'yle Engin değişti. Gol uzak şutla gelecek derken Selçuk mükemmel bir vuruşla frikikten golü attı. Oyun daha da renklendi.

Manisaspor'da Murat Erdoğan'ın gol yedikten sonra oyuna alınması ile Terim'in golden sonra Baroş'u alıp Riera'yı oyuna sokmasını anlamak zor. Engin oyunun ortasına kaydı ama Riera bu maçın temposundan çok uzak, yavaş bir isim. Belki de Riera top tutmak için oyuna alındı!... Umutsuz bir vakaydı ama Kazım, Engin ve Hakan'a verdiği paslar klastı.

Son ayarım saatte on kişi kalan Manisaspor'a karşı Galatasaray daha atak oynadı ama gol bulması yine zordu. Manisaspor takım halinde iyi oynuyor. Hiç pes etmiyor. Elmander'in kafasını da kaleci İlker yemiyor.

Maçın iyileri; başta penaltısı verilmeyen Eboue, Melo, kafayla net golü kaçırmasına rağmen Emre ve her pozisyonun içinde olan Elmander'di.

Güzel bir maç seyrettik. Bu güzelliğe iki taraf da katkıda bulundu. Galatasaray'ın galibiyeti zor oldu ama Manisaspor'un da hakkı yenmemeli.

Hakem Özgür Yankaya müsamahakar bir maç yönetti, ötekileri bilmem ama Melo'ya gösterdiği karttan önce, sert oynayan rakibe dişini göstermeliydi. Yiğit İncedemir'e de çok sabretti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi