Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Lapa lapa hatalar!

Lapa lapa hatalar!

Karlı zemin ve aralıksız bir yağış... Hata götürmez bir durum. Önce işini sağlama alacaksın sonra gole koşacaksın. Galatasaray kornerlerde ve duran toplarda Semih'i kafaya gönderiyor. Sağ bekte oynayan Ujfalusi de Semih'in yerine kayıyor. Ağır sahada riskli bir durum. Galatasaray top kaptırınca savunması eksik yakalanıyor. Gökhan Zan da maşallah ofsayt yapacağım derken ofsaytı bozunca Mehmet Eren'in boş pasında genç Emrah boş kaleye golünü atıyor. Gökhan kaçırdığı rakibine yetişemiyor Zan'ın hatası bütün savunmayı kaleci Muslera dahil devre dışı bırakınca Galatasaray 22'de geri düşüyor.

Golün bir başka analizi;

Kornerlerde kafaya gidecek adam Semih değil Gökhan olmalı.

Semih savunmanın en çabuk adamı, kaçırdığı rakibini yakalayabilecek bir oyuncu. Üstelik Ujfalusi ile daha uyumlu. Bunlar stratejik hatalar Gol böyle yendi.

İmdada yardımcı hakem yetişti; Engin'in ortasında top havadaki rakibin koluna çarptı hakem Meral devam der, oyun sürerken yardımcısı ısrarla penaltıyı çekti. Melo fiyakalı bir vuruşla golü attı. Buraya kadar tartışılır ancak hakemin kararına itiraz olmaz. Tartışılacak esas konu Elmander gibi, futbolun bütün gereklerini yerine getiren bir profesyonelin arkadan sinsice gelip Antalyalı Deniz'in ayağına basmasıdır. Elmander'e yakışmadı. Resmen sarı kart. Penaltıyı gören hakemler bunu atladılar.

GERGİN GALATASARAY

Bu maçta Sabri'nin oynatılmaması doğru. Riera yanlış. Açık havada bile sadece gezinen Riera'nın karlı ağır sahada işi ne? Yiğit Gökoğlan ne güne duruyor. Niye alındı? Emre niye verimi düşük olduğu sağ kanatta? Elmander yine ileri uç! Arkasında Engin?... Bunlar hoca yanlışları. Bu tarz oyun takıma zarar, gole perde!

Nitekim tek gol penaltıdan geldi.

Baroş'la başlamamak da sakatlığı açısından doğru. İkinci yarı giriyorsa neden ilk 11'de yok? Bunlar stratejik hatalar. Sabri de sonradan giriyorsa hangi ihtiyaca binaen? Değişikliklerden sonra Emre sol kanada geçiyor Engin sağa kayıyorsa oyuna neden böyle başlanmıyor? Engin'in de sağda durduğu yok ya...

Bunların hepsi hatayı hata ile kapatmak. Takımın çivisini çıkartmak!

Ne yaparsan yap Galatasaray hep bir kanadı kırık oynuyor. Bu da rakip savunmaya avantaj.

Bu şartlarda Galatasaray üstünlük kuramadı, Baroş da iki kere hakeme daldı kırmızıyı gördü.

Antalyaspor da Tita ve Uğur İnceman'ı niye oynatmadı? Deplasmanda takımı kontratağa kaldıracak isimler bunlar. Üstelik Necati de yok! Tita 75'de girdi Antalya gol şansları yakaladı. Mehmet Özdilek daha başarılı sayılır.

Terim devamlı yanlış uygulamalarının kurbanı oluyor..

Galatasaray lider ama üç haftada 9 puanın 7'sini kaybetti.

Hayra alamet değil!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi