Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Mahremiyeti zedeliyor

Mahremiyeti zedeliyor

İzdivaç programları çeşitli tartışmalara konu olsa da, hâlâ izlenmeye devam ediyor. İnsanlar, hem bu programların, aile kurumuna zarar getirdiğini, sahici bir tutum içinde olmadığını ifade ediyorlar hem de gözlerini ekranlardan alamıyorlar. Bizim toplumumuzda bu gibi çelişkiler her zaman yaşanır.

Bilindiği üzere evlilik dinimizin üzerinde durduğu önemli bir meseledir. Aile toplumun çekirdeğini oluşturduğundan evliliğin temellerinin sağlıklı bir şekilde atılması tavsiye edilir. Bunun için, toplumumuzda, renklerini değerlerimizden alan bazı geleneklerimiz vardır ve bu gelenekler nesilden nesile aktarılmaktadır. Kız isteme, nikah, nişan, düğün ve evlilikle ilgili merasimlerin nasıl yapılacağı toplum tarafından öğretilir. Evlilik başlangıcında da sonucunda da bazı mahremiyetleri barındırır. Mahrem olan şey ise, açığa vurulmaz ve ortalığa dökülmez. Evlilik programlarında öncelikle mahremiyetin zedelendiğini, iki kişi arasında kalması gereken meselelerin afişe edildiğini görüyoruz. Evlenecek kişi, küçük bir sorun olduğunda hiç sınır tanımadan her şeyi söyleyiveriyor. Bir başka sorun da ekran başında kişinin kendini kamufle etmesi ve olduğundan farklı göstermesidir... Bazı kötü niyetli insanlar evlenmek istiyorum diye ekrana çıkıyorlar ve bu kimselerin kısa sürede maksatlarının para ve çıkar elde etmek olduğu anlaşılıyor. Ekranlar bu konuda kesin bir ipucu veremeyebiliyor. Kendini olduğundan farklı tanıtan kişiler burada duygu sömürüsü yaparak çıkar elde etme yoluna gidebiliyorlar. Oysa ailelerin de dahil olduğu evliliklerde evlenilecek kişi araştırılır ve istişare neticesinde ortak bir karara varılır.

Ekranda görülen eş adaylarının büyük bir çoğunluğu maddiyatı ön plana çıkarıyorlar. Bu da evlenecek yaştaki gençler için olumsuz bir modeldir. Ayrıca, burada yalnız kalmış ve yalnızlığına çözüm arayan insanların varlığını da görüyoruz. Oysa, bu kimseler kendilerine sadık kalacak bir eş kadar yakınlarının desteğine de ihtiyaç duyarlar. Bu da dikkate alınmalıdır.
Aile önemli bir kurumdur. Dolayısıyla bu kurumun oluşmasında ailenin ve çevrenin desteği göz ardı edilmemelidir. Seçilecek eşte ise, hazreti Peygamberin tavsiyeleri dikkate alınmalıdır. Aksi taktirde sanal ilişkilerle kurulan evlilikler çökmeye ve yok olmaya mahkumdur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi