Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hoca'yı anlamak

Hoca'yı anlamak

Vefatının birinci yılında Rahmetli Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan için Anadolu Gençlik Derneği ülkemiz genelinde "Anma ve anlama" programları düzenliyor.

İstanbul AGD İl Başkanlığı da Sinan Erdem Salonu'nda 26 Şubat 2012 Pazar günü akşam 19.00'da düzenleyeceği bu programa birçok gönüldaşı, dava arkadaşları, seven, saygı duyan tüm kadirşinas halkımızın da katılımı bekleniyor. Gece, Hocamızın ufku, davası ve hedeflerini anlama yolunda bir kademe olur inşallah.

Her insan ölümlüdür ve ebediyete göçüş vardır. İnsanın nasıl yaşadığı ve ömrünü ne ile tükettiği önemlidir. Göçüp giden her insan geride bir iz bırakır. Tarihi süreç içinde insanlığa yol gösteren, hatta yol olan örnek şahsiyetlerin geriye bıraktığı izler çok daha kalıcıdır. Onlar ölümlerinden sonra da öğretmeye ve ilham vermeye devam ederler.

Rahmetli hocamız, hayatı boyunca ülkemizin dört bir köşesine giderek "Önce Ahlak ve Maneviyat" dedi ve hayatının son anına kadar bütün dünyanın şahitliği önünde hem de mücadelesine devam etti. Bizler onun hayatından çok şeyler öğrendik ve ona çok şey borçluyuz. Bugün hayatımızın bazı alanlarında özellikle siyasi şuur, hürriyet ve teşkilatlanma bilinci ve manevi kalkınma alanlarında kimi teşekküllere sahipsek bunu " Milli Görüş Lideri" Hocamıza ve onun vefalı, sadık dava arkadaşlarının yılmaz ve gayretli mücadelelerine borçluyuz.

Sizi bu dünyadan ebediyete uğurlayanların şahitliği ve semada bıraktığınız hoşsadâ elbette çok önemlidir. Bunun yanında bir mümin vefatı durumunda ahirette nasıl karşılanacağını da düşünmeden edemez.

Ömür soluk alıp-vermekten ibaret olduğuna göre, hayatımızı hangi değerler üzerine bina edip, sürdürdüğümüz çok önemlidir. Bizler bu konuda nasipliyiz çünkü örnek hayatıyla ve bıraktığı mirasıyla Muhterem Hocamızdan çok ders ve moral gücü aldık.

Siyasi kargaşaların, ekonomik ve kültürel buhranların, şahsi ve toplumsal çözülmelerin sürdüğü şu günlerde hocamızın şu beş ilkesini tekrar hatırlamakta fayda görüyorum:

1.İslam Birleşmiş Milletleri,

2.İslam ortak pazarı,

3.İslam para birimi,

4.İslam kültür birliği ve

5.İslam ortak barış gücü.

Kendisini rahmetle anıyoruz. Allah şahitliğimizi kabul etsin. (Amin)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi