Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Birkaç dakika düşünmez misiniz 2

Birkaç dakika düşünmez misiniz 2

Her şey hızla akıyor, zaman, ömür, mekân ve insan.

Bu akışın içinde tahayyüllerimiz ve tasavvurlarımız yavaş yavaş değişiyor. Hayat ile ölüm arasında sıkışan insanlık açlık, savaş, şiddet, işsizlik, sevgisizlik ve merhametsizliğin esaretinde ve tehdit altında.

Kısır bir döngünün içinde devri âlem, devir daim ediyor. Her şey o kadar hızlı akıyor ki, sabahın güneşini daha yeni fark etmiş iken, akşam güneşi ile karşılaşıyor vaktin nasıl geçtiğini bile anlayamıyoruz. Modern zamanlar ve algılar, her yerde tuzaklar, pusular kurmuş olduğu halde köleleştirici yaşam tarzını zorla iliklerimize kadar dayatıyor ve sinsice uyuşturuyor.

Bir sele kapılmış, sonsuzluk okyanusa doğru sürüklenmekteyiz sanki. Düşünmeye, konuşmaya vakit bulamaz bir toplum olmaya doğru sürükleniyoruz. Dünya meşgaleleri, ideal ve hedefleri bizleri gerçek yurdumuz olan ahiret hayatından çoktan uzaklaştırmış gibi. Sanal bir zaman ve mekân algısı içindeyiz.

Önünüze konan engeller (dizi seyret, para kazan, alış veriş yap, tatile çık, faturaları öde, şöhret ve fırsatları kovala... gibi) hem dünya ve ahiretle, hem de Hakikatle bağınızı koparan sahte ve sanal engellerdir.

Gerçekten bütün bunların sadece iyi kurgulanmış birer tuzak olduğunu anlaya biliyor musunuz? Düşünmeyin istiyorlar. Eğer düşünmeye alışır ve tefekkür etmeye sık sık vakit ayırırsanız uyanmanızdan, şerefli varlık hiyerarşisindeki durumunuzun, yerinizin farkına varmanızdan korkuyorlar.

Sorun için değil "Çözüm" için çeşitli bahaneleriniz olmalı.

Vaktim yok demeyin, mazeret üretmeyin.

Birkaç dakikanızı ayırmanız bunun için yeterli.

Üç dakikalık içsel yolculuğunuz, sizi kendinize döndürebilir, nereden geldiğinizi ve nereye gitmekte olduğunuzu görmenize yardımcı olabilir. Hayatın geçiciliğini, ölümün hak olduğunu, cennet ve cehennemi hatırlatır size. Hastalıkların, imtihanların birer kazanca dönüşebileceğini, kötülük yapanın ceza ile karşılık bulacağını, iyiliğin mükâfatla sahibine geri döneceğini içsel olarak kavrarsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi