Ömer Üründül

Ömer Üründül

Carroll sadece uzattı

Carroll sadece uzattı

Ömer Üründül Soru Cevap

SORU: Turnuvanın en koyu defansı İngiltere ile genlerinde savunma olan İtalya'nın maçı turnuvanın en zevkli ama golsüz 120 dakikasını nasıl doğurdu?
Ben İtalya'yı ilk kez bu kadar tempolu ve ofansif anlamda devamlı gördüm. Bu değişiklik iyi defans yapmalarının da sayesinde doğal olarak onlara oyunda büyük üstünlük getirdi. 70 dakika çok tempolu ve bol pozisyonlu bir maç izledik. İtalya ikinci yarının ilk 20 dakikasında işi bitirecek çok önemli pozisyonları değerlendiremedi. İlk yarıda Balotelli de net bir fırsatı harcadı. İtalya, sadece 75- 90 arası oyundan biraz düştü. Uzatma bölümünün de tamamında oyuna hakimdi. Sonuçta penaltılarda geriye düşse de yarı finale kalmayı başardı.

SORU: Hodgson'ın Carroll-Walcott hamlesi sahada neleri değiştirdi? Prandelli'nin Di Natale'yi hiç oynatmaması doğru muydu?
Walcott'tan bir katkı gelmedi ama Carroll girdikten sonra İngiltere'yi ayakta tuttu; hatta galibiyet şansı bile getirdi. En önemlisi ise takım baskı altındayken uzun topları hem vücudunu kullanarak hem kafayla aşırarak takımını rahatlattı; İtalya'nın hücum devamlılığını bozdu. Carroll girmese bu maç penaltılara kalmazdı. Prandelli'nin yorulan Cassano'yu çıkarırken Di Natale'yi oyuna alması daha doğru olurdu diye düşünüyorum ama kazanan her zaman haklıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi