Ersoy Dede

Ersoy Dede

Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı

Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı

Has Parti-AK Parti birleşmesi fikrî düzeyde tamamlandI. ArtIk geriye teknik detaylar kaldI. Biraz sancIlI olacağInI daha evvel de yazmIştIk. Ama sancI Has Parti’den çok AK Parti’de oldu. Has Parti’de bir iki çatlak ses yükseldi.

Ancak partinin genelinde bir sIkIntI yaşanmadI. AK Parti’de ise Kurtulmuş’un, “dIşarIdan” biri olduğu algIsInI uyandIrmak isteyen ya da “Harun, Karun” hatIrlatmalarI ile ortalIğI kIzIştIrmaya çalIşanlar oldu. Olacak da. Zira kavga memlekete hizmet kavgasI olduğu kadar koltuk kavgasI da. Numan Kurtulmuş, geldiğinde kimin koltuğuna oturacak? Sorulacak en önemli soru bu bence. Ve parti içinde kurmay kadrodan önemli isimler bu soruyu soruyorlar.

HEM HÜKÜMET’TE HEM MYK’DA

Hem AK Parti MYK’da hem de kabine içerisinde yani hükümette Numan Kurtulmuş’un var olacağI anlaşIlIyor. RahatsIzlIk bir anlamda bunun da habercisi.. Hem seçmeni IsIndIrmak hem de parti ve hükümet içindeki uyumu sağlamak adIna Numan Kurtulmuş için, seçim sonrasInIn bekleneceğini zannetmiyorum. Kurtulmuş, en yakIn kabine revizyonunda Başbakan YardImcIlIğI koltuğuna oturacaktIr. Bunu sadece Kurtulmuş için de yapabilir. Ama zaten kabinede bazI isimleri dinlendirmek bazI isimlere de görev vermek istediğini sanIyorum Başbakan Erdoğan’In. Bu partide böyle bir hamle yaparsa daha isabetli olacak gibi görünüyor. Hükümet işi belki sonbahara kalabilir. Ama AK Parti yetkili kurullarInda etkin göreve Kurtulmuş’un hIzla getirilmesi sürpriz olmaz. Hatta AK Parti Genel Başkan yardImcIlIğI.. Hatta teşkilatlardan sorumlu..

HASTA ZİYARETİNİN KISASI

Başbakan’In ameliyatI sonrasI evinde dinlendiği dönem siyaseten çok karIşIk bir dönemdi. Ama anlaşIlIyor ki bir o kadar da verimli bir dönem olmuş. Zira Kurtulmuş transferinin ana omurgasInIn KIsIklI’daki evde oluşturulduğu anlaşIlIyor. Hasta ziyaretinin kIsasI makbuldür biliyorsunuz. Oysa o ziyaret bir buçuk saatten fazla sürmüştü. Daha evvel iki kez AK Parti’ye davet edildiği biliniyor Kurtulmuş’un. Ama o diğer iki davet ile bu seferkini birbirinden ayIran en önemli özellik, Türkiye’nin şartlarI. Sivil-asker bürokrasinin ve yargI vesayetinin artIk süratle ortadan kalktIğI bir dönemde birlikte siyaset arayIşInIn doğrudan hizmete dönüşeceği Kurtulmuş’a iyi anlatIlmIş gibi görünüyor. Anlatan isim ise daha AK Parti’deki ilk dönemi olmasIna rağmen çok önemli işler yapacağInIn sinyalini vermiş olan bir akademisyen. Hem Kurtulmuş’un birikimiyle hizmet etmesi lazIm hem de Erdoğan’In yardIma ihtiyacI var. Bu iki değişken bir araya gelmiş durumda.

BEKAROĞLU VE CHP

AK Parti’nin lideri olarak CHP’yi de dizayn eden “USTA”, Bekaroğlu ile CHP’nin flörtleşmesine de vesile olmuş görünüyor. Zira Kurtulmuş görüşmeleri olmasaydI, ne Mehmet Bekaroğlu boşa çIkacaktI ne de KIlIçdaroğlu’nun aklIna Bekaroğlu gelecekti. Ama söyleyeyim, kadrolarInda; 28 Şubat zulmünde imzasI olan Nur Serter’lerin, Cumhuriyet Mitinglerinde darbe çağrIsI yapan Prof. Birgül Ayman Güler’lerin bulunduğu, Ergenekonvari yapIlara desteği devam eden bir CHP ile, kategorik olarak bunlara karşI savaş vermiş bir Mehmet Bekaroğlu, dünya tersine dönse bir araya gelmez. Değil KIlIçdaroğlu, İhsan EliaçIk CHP’nin başIna geçse, Bekaroğlu yine de CHP’ye gitmez. Peki ne yapar? Şu kadarInI söyleyelim, BDP destekli bağImsIz milletvekili adaylIğI bile seçenekler arasInda masada..

BAŞARILAR KARAGÜL

Yeni Şafak Gazetesi’nde bir süredir sağlIk sorunlarIyla mücadele eden Yusuf Ziya Cömert, Genel YayIn yönetmenliğini bIraktI. Yerine yine aileden biri, İbrahim Karagül getirildi. Hem Karagül’e yeni görevinde başarIlar diliyorum hem de Ahmet Albayrak ve ekibini kutluyorum. Zira böylesine önemli bir görev için hem verilmiş en doğru karar hem de bir jenerasyonun değişmesi bakImIndan gösterge niteliği taşIyor. DarIsI merkez medyadaki statükocu dinozorlarIn başIna. KalIn sağlIcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi