Ömer Üründül

Ömer Üründül

Kocaman hatalar

Kocaman hatalar

F.Bahçe maça düşük tempolu ve ciddi organizasyon sıkıntısı çekerek başladı. İlk 10 dakika oyunu geride kabul eden Elazığ baktı ki rakibi fazla bir şey yapmıyor, top kullanmaya ve hücum etmeye başladı. Devre sonuna kadar da bunu sürdürdü. F.Bahçe bir türlü kontrolü eline alamadı. Dün geceki 11'in iyi futbol oynaması mümkün değil. Mehmet Topal, Selçuk ve Alex üçlüsüyle etkili bir orta saha formatı kurmak çok zor. Ayrıca Sow da sırtı dönük oynama özelliği olan bir santrfor değil. Bu durumda nasıl etkili bir hücum organizasyonu yapıp, kenarlardaki Kuyt ve Stoch gibi önemli oyuncuları devreye sokacaksınız?
İlk 45 dakikanın en ilginç yanı topa fazla sahip olmayı ilke edinen F.Bahçe karşısında hemen hemen tamamı birbirini tanımayan yeni oyunculardan kurulu Elazığspor'un daha fazla pas yapıp organize olmasıydı.
Bu kadar olumsuz bir ilk yarıdan sonra mutlaka en az bir oyuncu değişikliğine gidilmesi gerekirdi. Ama Aykut Kocaman bunu yapmadı. Elazığ, ikinci yarı başında da hazırlanışı çok güzel bir golle skor avantajı yakaladı. Artık maçın zorluk derecesi F.Bahçe için çok daha artmıştı. Sonra Kocaman iki hamle yaptı ve bu arada Kuyt'ın golü geldi. Rakip de 10 kişi kalınca Kuyt'ın golüne kadar sahada hiçbir şey yapmayan F.Bahçe, sayısal fazlalıkla oyun üstünlüğünü ele alarak baskı kurdu. Son hamle Krasic'le geldi ama galibiyet golünü bulamadılar.

Oyun durmalıydı
F.Bahçe 'de biraz Kuyt ve sonradan giren Baroni iyi oynadı. Aykut Kocaman'ın bu yanlış takım tertipleri devam ederse F.Bahçe'nin sıkıntıları da devam eder. Elazığspor yeni bir takım olmasına rağmen beklediğimin çok üzerinde başarılı bir oyun ortaya koydu. Yabancı transferlerini de olumlu buldum.
Tolga Özkalfa çelişkili kararlar verdi. Fenerbahçe'nin golünden önce sert bir top yüzüne gelen Bülent yerdeyken, FIFA kokartlı bir hakemin oyunu devam ettirmesi çok ciddi bir hataydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi