Ömer Üründül

Ömer Üründül

Kocaman'ın hamleleri

Kocaman'ın hamleleri

F.Bahçe Alex'siz kadro ile G.Antep'i farklı yendi. Alex baskısı olmadığı zaman Aykut Kocaman'ın değişik düzenleri uygulama şansı olacak. Bunu Spartak Moskova ve G.Antep maçlarında gördük. F.Bahçe, G.Antep karşısında tempolu iyi bir ilk yarı sergiledi. Ancak farklı kazanılan maç, ikinci yarının 20. dakikasına kadar Aykut Kocaman gereken hamleleri yapamadığı için kayba da gidebilirdi.
Günümüz futbolu gün geçtikçe basketbola da benzemeye başladı. Tempo iyice yükseldi. Fizik mücadeleler arttı, aynı basketbol gibi takım savunması da büyük önem kazandı. En büyük farklılık basketbolda 'Koç'ların mola şansları olması. Ama futbolda da kenar yönwetimi çok önemli. Aykut Kocaman maçların gidişatına göre gerekli doğru hamleleri zamanında yapamıyor. Örneğin G.Antep ikinci yarıda üstünlüğü ele alıp arka arkaya tehlikeler yaratmaya başladığında hemen değişikliklerin yapılması lazım. Önce Cristian/Krasiç, sonra ikinci golü atsa da Sow/Stoch değişikliği yapılmalıydı.
Benzer olay Spartak Moskova maçında da yaşandı. Koşan oyunculardan kurulu takım tertibi ve taktik anlayış doğruydu. Tek farkla, eğer sol çizgide görev yapacaksa Caner ve Stoch dururken Sow'un oynaması bana göre yanlıştı. Beraberlik golünde Sow'un katkısı benim bu görüşümü değiştirmiyor. Bir anlamadığım da Bienvenu ne düşünülerek oyuna alındı...
Yarın gece çok önemli bir Şampiyonlar Ligi Play- Off maçı rövanşı var. Şöyle bir düşündüğümüzde eğer ekstra bir futbol olayı gerçekleşmezse F.Bahçe'nin üç gol atması uzak bir ihtimal gözüküyor. Bu ne demektir; turun anahtarı gol yememekten geçiyor. Bunun için ilk maça benzer yapıda bir takım tertibi, takım savunmasına özen göstermek ve kontrollü anlayışla sabırlı futbol şart. Tabi ki Aykut Kocaman'ın da duruma göre yapacağı hamlelerde çok dikkatli olması gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ömer Üründül Arşivi