Rahim Er

Rahim Er

11 Eylül

11 Eylül

11 Eylül 2001 gelecek tarihe yönelişin dönüm noktalarından biridir. O gün New York'un meşhur ikiz kulelerine uçaklı saldırı olmuş, Amerika kendi topraklarında vurulmuştu.
O saldırının faili olarak el Kaide gösterildi.
"İslamcı teröristler" dendi.
"İslamofobi/İslam korkusu" denen bir müfteri kavram doğdu ve sür'atle obezleşti. Amerikan toplumu şoka girdi. Eski dünyadan çok uzak bir kıtada, dünyanın 12 yıldır rakipsiz süper gücü en büyük şehrinde darbe yemişti. O kadar da değil. 'Payitaht'ta da Pentagon yaralanmış, Kongre ve Beyaz Saray vurulma tehlikesi yaşamıştı.
İlk zamanlar tahminler, yorumlar karmakarışıktı, her kafadan bir ses geliyordu. Aslında olan, Amerika'daki Müslümanlara olmuştu. Biz bu memlekete gittiğimizde 2009'du. Aradan 8 sene geçmesine rağmen soğuk tavır devam ediyordu. Tam da bu toplumun İslama ve Müslümanlara sıcak bakışlarının başladığı bir dönemde böyle bir taarruz yaşanmıştı. Yaşanmasa ne olacaktı? Ölümlerle biten bu berbat olay yaşanmasa İslamiyet, ABD'de resmî din olarak tanınacaktı. Müslümanlar, bayramlarında çalışmak zorunda kalmayacaklardı. Mabedlerini açabileceklerdi. Bir Hıristiyan hangi hakka sahipse bir Müslüman da aynı haklara sahip olacaktı. Bu terör eylemiyle böyle bir fırsat çok uzaklara atılıyordu.
Kulelerdeki yüzlerce ölü arasında hiç Yahudi yoktu. Halbuki New York Yahudi'nin en ziyade yaşadığı bir şehirdir. O kulelerde de birçok Yahudi hayatını kazanmaktadır. Fakat nasıl bir tesadüftür ki o sabah hiçbiri çalışmaya gelmemişti.
Bugün Müslümanlara karşı o eski sert üslup yumuşamış olsa bile şimdi o kuleler ve çevresi hâlâ lanetli meydan gibi.
Sonra ne oldu?
O yorumlar, ağızlardaki sakızlar gibi sündü, uzadı, çiğnendi, patlatıldı. Fakat kimse matematik bir bulguya ulaşamadı. Amerikalıların deyimiyle 9/11 öylece kaldı. Çünkü öyle tanzim edilmişti. Şüphesiz ki bir derin devlet proje ve senaryosuydu. El Kaide mensubu olduğu söylenen bazı kimseler kullanılmıştı. Kim bilir onlar hangi sözde "cihad" hülyalarındaydılar. O hülya ile bir büyük fitneye figüranlık yaparak Müslümanlara büyük sıkıntılar yaşattılar. Sadece Amerika'da değil. Bugün aradan geçen zamanın verdiği soğukkanlılıkla bakınca 9/11 ile nelerin elde edildiği çok rahat görülmekte. BOP, Irak'ın işgali ve Arap Baharı denen bir başka muamma.
Ne demek istiyoruz?
Diyoruz ki 9/11'in kaçıncı sayfasına geldiğimizi bilmiyoruz. Sadece Irak değil, bugünkü Suriye de 11 Eylül'ün bir neticesi. Herhalde diğerleri de. Yani 11 Eylül alt sular gibi akışına devam ediyor. O bir post modern savaştır. ABD, SSCB'nin çöküşünden ürkmüştür. Radikallerin yönetimindeyken Küresel tedbirlerle yarınlarını teminat altına alma arayışına girdi. Kasımda seçimleri Barack Obama kaybederse yeniden mutaassıp Hıristiyanlar dönemi başlayacaktır.
2013'te çok farklı bir Orta Doğu olabilir.
Amerikan seçimlerini Türkiye seçimleri takip edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi