Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Süper orta saha

Süper orta saha

Evet; rakip zayıf. Evet; maçın başında 10 kişi kaldılar. Evet; güç farkı var. Evimizdeyiz. "Herhalde bu takımı yeneriz" demek kolay. Ama o zaman haksızlık yapmış oluruz. Oynayabileceği en iyi toplarından birini oynadı Milli Takım. Orta sahanın günümüzde en önemli bölge olduğunu, orta saha oyuncularının performanslarının hücum ve savunmada ne kadar önemli olduğunu yine gördük.
Mehmet Topal-Emre ikilisi ve önlerinde Arda ile başladık. Selçuk- Emre-Topal üçlüsü ile devam ettik. Topal ile Selçuk ikili kalıp, Emre önlerindeydi. Nuri-Topal- Selçuk üçlüsüyle bitirdik. Topal ve Emre kendi adlarına en iyi maçlardan birini çıkardılar. M.Topal'ın F.Bahçe'deki çıkışı devam etti. Emre'den bu kadar iyi performans beklemiyordum.
Seyircinin maçın başından itibaren Selçuk isteğini, Selçuk golle cevaplandırdı. Ama kırgınlığını hissettim. Her ne olursa olsun kırgın olmaya hakkı yok. Üzülecek, doğal; ama işini de yapacak.
Semih-Ömer ikilisi 5-10 dakika kadar uyumsuz başladılar. Oyunun devamında daha iyi bir ikili oluşturdular. Karşılamada Semih, oyuna katılmada Ömer...
Mehmet Topal rakibin hemen hemen bütün hücumlarını çok önemli hamlelerle kesip hücuma çıkmamızı sağladı. Emre arkadan hazırlık paslarında vardı. Takımı öne doğru takımı itti. Gol attı. Kapanan takımlara karşı en iyi formül olan oyunun yönünü değiştirmeyi ters toplarla çok iyi yaptı.
Arda hücum liderimizdi. Sürekli risk aldı ve top aldı. Emre'nin koşusunda çok iyi bir asist yaptı. İlk 55-60 dakika sağdan bekimiz Gökhan'ı kullandık. O yorulunca devreye Hasan Ali girdi ve oyunun son 25-30 dakikası soldan etkili olmaya başladık.
Sercan saman alevi gibi. Çok yetenekli ama sürekliliği yok. Genç ve gelişime açık. Ama Umut'un sağdan Burak'ın yanına yaptığı koşuları yapmaması bir eksiklik. Umut bildiğimiz gibi. Her yere kafasını, ayağını, tırnağını sokuyor. Çok arzulu. Semeresini de görüyor. Burak'ın gol atma arzusu, özellikle son 10 dakikalık bölümde biraz da egoizme döndü. Ama bunu da doğal karşılamalıyız. Seyircinin mırıldanması hiç hoş değildi. Hakem ilk yarıda iki tarafa da açık pozisyonlarda bana göre lehimize kararlar verdi.
Sonuçta birinci dakikadan 92'ye kadar Estonya'nın puan almasına hiçbir türlü izin vermeyecek bir futbol sergiledik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rıdvan Dilmen Arşivi