Cemal Nar

Cemal Nar

Biz Kardeşiz Böyle Olmaz!

Biz Kardeşiz Böyle Olmaz!

Bir münasebetle internette dolaşırken İktibas.com’da yayınlanan “Öyleyse Kantinleri de Kapatalım” yazıma rastladım. Yazı şöyle takdim edilmiş:

“Cemal Nar'dan destek!

Başörtüsü yasağı nedeniyle eleştirilen yeni Milli Eğitim yönetmeliğine Cemal Nar, 'solcuları' eleştirerek destek verdi!

"Öyleyse Kantinleri de Kapatalım" başlığını taşıyan yazısında yönetmelik ile getirilen serbestliğin karşısında yer alanlara veryansın eden Cemal Nar, dünyada, 'solcu' demenin 'özgürlük' anlamına geldiğini Türkiye'de ise 'yasakçı' anlamına geldiğini savunuyor. Yönetmeliğin karşısında yer alan bu kadroyu menfaatçilikle suçlayan Nar, "Allah akıl fikir, yani iman versin inşallah!" diye yazıyor. Cemal Nar, buna karşılık aynı yönetmeliğin başörtüsü ile ilgili yasağına ise değinmiyor. İşte Cemal Nar'ın o yazısı:” (http://www.iktibasdergisi.com/news_detail.php?id=14110)da

Değinmiyor ama neden?

Çünkü yazı uzuyor ve gelecek yazıya sarkıyor. Gelecek yazı da “Daha Önce Neredeydiniz?” başlığı altında yine sola vuruyor ve başörtüsü zulmü hatırlatılıyor. Amaç bu zulmün devamı olduğu belirtiliyor. Kemalist devrimler adına tepki verildiği yazılıyor.

Bunun da devamı var. Ak Parti iktidarının bu konudaki zafiyeti belirtiliyor. Sonunda söz Milli Eğitime getirilerek, “madem müslümanlar için özel bir şey yapmaya gücünüz yetmiyor, öyleyse bari herkese özgürlük verin de Müslümanlar da bundan faydalansın. Onlar özgürlüğün tadını çıkarırken biz burda mahrumiyetten kahrolmayalım. Varsa bu özgürlüğün bir bedeli, faydası gibi hep beraber verelim” diyecektim. Nitekim yazı bölünmesin diye diyeceğimi dedim, daha da diyeceklerim vardı ama araya girip şimdi bu itirazımı yapıyorum.

Biz her yazımızı ortalama 400 kelimeyi esas alarak yazıyoruz. Daha uzun yazılarımızı ister istemez bu oran bazında bölüyoruz. Bir fikri her yönüyle tek bir yazıya dökebilmenin mümkün olmadığını, en azından kendimiz için biliyoruz. Bu yüzden bizi veya başka yazarları değerlendirecek olanlar, sadece bir yazı üzerinden değil, yerine göre bir seri oluşturan geçmiş yazıları da göz önüne almak durumundadırlar.

İktibas, ara sıra uğradığım ve varlığına sevindiğim sitelerdendir. Yazılarına bir göz atar, ilginç bulduklarımı okurum. Sağolsunlar zaman zaman benim de bazı yazılarımı alıntılayarak daha çok okunmasını sağlıyorlar. Bu bakımdan kendilerine müteşekkirim. Fakat bu sefer beni hem şaşırttılar, hem de üzdüler.

Şimdi ben ne demeliyim bu İktibas’ın benim için “Cemal Nar'dan destek!” başlığı altında yazdıklarına? Ey sevgili kardeşlerim, benim başörtüsü yasağını savunmam, savunan Ömer Dinçer’i desteklemem mümkün mü? Bunu böyle takdim etmeniz kardeşlik hukukuna sığar mı? Adalet ve insaf ilkelerimize sığar mı?

Nitekim her kimse Allah razı olsun, “Cahit” isimli bir yorumcu “Birbirimizi yemeyelim” başlığı altında benim yerime bakınız ne güzel cevap vermiş:

“Bu sitede Cemal Nar'ın şunları yazdığını okudum: "Başı kapalı olanlara okullar ve devlet daireleri yasaklansın" diyor. "Üniversitede başını örtsün diyelim ama ya bu mezun olunca ne yapacak? İşsiz mi kalacak? Hayır! Kamuda görev alacak. Orda başını açacak mı? Hayır! Al sana sorun" diyor.

Bir Türlü "yahu dinin emri ise, ona kimse karışamaz. Din ve vicdan özgürlüğü bunu gerektirir" diyemiyor.

Peki bu adam tesettür ayetleri inkar mı ediyor?

Eğer öyle ise, ayeti inkar insanı kafir eder.

Yok, inkar etmiyor ama aşağılıyor, kötülüyor, çirkin görüyorsa, bu da insanı dinden çıkarır, kafir eder.

Bu da değilse, peki ne?

Bu Müslüman Müslümanlığa neden karşı çıkıyor?"

(http://www.iktibasdergisi.com/news_detail.php?id=11835)

Yine “adil” isimli bir başka dua ettiğim yorumcu “haberin veriliş biçimi dikkat çekici” başlığı altında şunları yazmış:

“Cemal Nar bu yazısında solun ikiyüzlülüğünü vurguluyor ve özgürlük istiyor. Sol, kemalist devrimler adına bu kılık kıyafet serbestliğine karşı çıkıyor. Sayın Nar da buradan açılacak bir gedikle özgürlük alanının genişleyeceğini ve başörtüsüne rahat geçileceğini vurgulamaya çalışıyor. Onun başörtüsünü istemediği şeklinde yorumlamak ne yazarı ne de yazıyı anlamamaktır diye düşünüyorum.”(http://www.iktibasdergisi.com/news_detail.php?id=14110)

Bu kardeşlerimin düşündüğünü o yazımızı sitesine koyan İktibas’ın editörü kardeşim de düşünebilirdi değil mi? Ama neden bunun yerine “Başörtüsü yasağı nedeniyle eleştirilen yeni Milli Eğitim yönetmeliğine Cemal Nar, 'solcuları' eleştirerek destek verdi!” dedi, anlamam mümkün değil!

Yahu çeyrek asırlık öğretmenlik hayatımda Batıcı, pozitivist, laik, Kemalcı, ırkçı, zalim, din düşmanı bu sistem ve Milli Eğitim’le kavga etmiş ben kim, eleştirilen yeni Milli Eğitim yönetmeliğine DESTEK VERMEK kim? Bana küfretseniz bu kadar üzülmezdim…

Her ne ise, hakkımız helal olsun. Müslümanlar kardeştir ve merhamet-i ilahiyeye mazhar olmak istiyorlarsa, aralarını ıslah etmek mecburiyetindedirler. (Hucurat 8)

Bu ise hak ve hukuku en güzel biçimde çerçeveleyen dinimizin temel ilkelerine bağlı kalmakla olur. Bunun da ölçüsü, “kendimiz için istediğimizi, kardeşlerimiz için de istemektir.”




Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi