Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Makyaj sonrası namaz

Makyaj sonrası namaz

Eski tabirle yaşını başını almış bir hanım... Bir kurumda üst düzey yönetici olarak çalışıyor... Kendisi on beş yaşından beri de başörtüsü taktığını ve gençlik yıllarında medrese eğitiminden geçtiğini söylüyor. İş hayatına atıldıktan sonra harcamalarının daha fazla olduğunu ve göze hitap edebilmek için büyük çaba gösterdiğini ifade ediyor. Sabahları erken uyandığını ve bir saatini makyaja ayırdığını söylüyor. Gün içinde "makyaj tazeleyip geleceğim" diyerek sık sık çıkıyor. Tesettürlü bir hanımın göze hitap etme ve güzelliğini sergileme çabasına bir anlam veremezken, aynı kişinin bir de namaz vakitlerinde hayıflandığına şahit oluyorsunuz. Ezan okunduğunda hanımlar işlerinin başından kalkıp abdest alırken o bir kenara sıvışıyor ve "bir saat uğraştım, abdest almaya kalkarsam makyajım bozulacak" diyor ve namazları kurban ediyor.

Bir insan kendi içinde tutarlı olamazsa, insanlara karşı da Allah'a karşı da tutarlı olamaz. İnanıyorum ve inandığım gibi yaşamak istiyorum iddiası ile hareket eden bir kişi bunun gereklerini de yerine getirmelidir. Aksi takdirde kişinin kendi içinde yaşadığı bu çelişki onu büyük bir kimlik karmaşasına ve gittikçe de kendine yabancılaşmasına neden olacaktır ki, bunun tezahürlerini toplumumuzda ve cemiyetimizde pek çok kere görüyoruz.

Hazreti Peygamberin ve bizlere bugüne kadar bu dini intikal ettirenlerin bütün çabaları dini aslına sadık kalarak yaşamak ve bunun tedrisatını yapmak olmuştur. Hal böyle iken bugün bizler nasıl olur da bu dini kendi dünyevi maslahatlarımıza göre dönüştürür ve bu tahrifata göz yumabiliriz? Bugün, dindar muhafazakar insanların sayıları artsa ve hanımlarımız başörtüsü konusunda kısmen rahatlasalar da, yaşamlarımıza akseden sulandırılmış bir din anlayışı var ki, bu ırkçı emperyalizmin Ortadoğu'da uygulamaya soktuğu planın bir parçasıdır. Bu planın bir yansıması olarak her nasılsa insanlarımız son yıllarda kendilerini bu minval üzere yaşar buldular. Artık, bu dejenerasyona dur demeli, çerçevelenmiş ve duvara asılmış bir müslüman kimliğinden çok, ete kemiğe bürünmüş, Allah ve Resülünün yolundan giden bir nesil inşa etmek için seferber olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi