Ziya Müezzinoğlu

Ziya Müezzinoğlu

“Erbakan Haftası”

“Erbakan Haftası”

“Bin yıl sürecek!” denen 28 Şubat’ın karanlık yüzü, her geçen gün biraz daha aydınlanıyor.

Aradan geçen 16 yılda ortaya konan her yeni bilgi ve belge, söz konusu dönemde karanlığın hangi boyutlara ulaştığını ve hangi tehlikeli virajlardan dönüldüğünü ortaya koyuyor. Son olarak, 97 Şubatının kavurucu sıcaklarla yaşandığı o meşum günlerde ABD’den gelen kriptolu mesajın merhum Erbakan’ın arşivinde yer aldığı ortaya çıktı dün.

Esasen ipin ucunun nerelere uzandığını az çok bilenler açısından pek de sürpriz sayılamayacak ve malumun bir kez daha ilanından başkaca önem taşımayan bu bilgi, gerçekleri kabullenmek istemeyenlere de yüzyıllardır içinde bulunduğumuz cendereyi bir kez daha hatırlatması bakımından önem arz ediyor. Daha önce “Bizim çocuklar başardı!” cümlesiyle zihinlerimize kazınan başarılı çocuklar, 28 Şubat’ta kriptolardan aldıkları gazla hedeflerini daha ileriye taşımış ve bin yıl sürecek bir hayalin peşine düşmüşlerdi.  

Ancak 28 Şubat, tüm planların aksine, aslında yenilginin mağlup olduğu tarih oldu. 28 Şubat, toprağa düşmenin olduğu kadar, dirilişin de bir muştusu oldu. Nasıl olmasın ki, 28 Şubat’ın en büyük mağduru olan o büyük lider, Allah Resulü (SAV)’nün “İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar.” fermanını hatırlatırcasına 27 Şubat’ta düştü toprağa. 27 Şubat’ta düştü ve fakat 1 Mart’ta milyonlarca baş olup dirildi Fatih Camii’nde.

Saadet Partisi ve Erbakan sevgisiyle kenetlenen milyonlar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da direnmenin ve dirilişin muştusu olarak idrak edecek Şubat’ı.

Geçen yıl, merhum Erbakan’ın vefatının 1. yıldönümü münasebetiyle ilk kez organize edilen “Erbakan Haftası”, bu yıl biraz daha genişletilerek 23 Şubat-3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Merhum Erbakan, yurt çapında tüm il ve ilçelerde düzenlenecek binlerce panel ve konferansın yanı sıra mevlit ve Kur’an-ı Kerim tilavet programlarıyla da anılacak. Bu seneki etkinlikler arasında en dikkat çekici olanı da şüphesiz yurt içi ve yurt dışından çok önemli zevatın katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Erbakan Sempozyumu” olacak. Sempozyum, 1-3 Mart tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek.

Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında eksikliği hissedilen “İslam Dünyası Erbakan Ödülleri” de bir an önce ihdas edilmelidir.

28 Şubat öldü fakat 27 Şubat, ebediyen yaşayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Ziya Müezzinoğlu Arşivi